Afrin'de gece devriyesi

Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin merkezini teröristlerden temizlemesinin ardından halkın can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik tedbirleri artırdı.

Haberler 23.03.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmetçik, Zeytin Dal Harekat kapsamnda Afrin merkezini teröristlerden temizlemesinin ardndan halkn can ve mal güvenliinin korunmasna yönelik tedbirleri artrd. Bu kapsamda Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar, ilçe merkezinde gece devriye görevine balad.

Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak amacyla 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00de balatlan Zeytin Dal Harekat sürüyor.

Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlaryla BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde devam eden harekatta Suriyenin toprak bütünlüüne sayg gösteriliyor.

MEHMETçKTEN ASAY DEVRYES

Mehmetçik, Afrin merkezini teröristlerden temizlemesinin ardndan halkn can ve mal güvenliinin korunmasna yönelik tedbirleri de artrd. Bu kapsamda Türk Silahl Kuvvetleri unsurlar, ilçe merkezinde gece devriye görevine balad.

Devriye görevi öncesi komandolara hitap eden birliin komutan, Arkadalar, Zeytin Dal Harekat kapsamnda teröristlerden temizlenen Afrin halknn canlar, mallar, namusu bize emanettir. Bizler buraya onlar korumak için geldik. Allah yar ve yardmcnz olsun. diye konutu.

Devriye görevindeki Mehmetçike halk, evlerinin balkonlarndan sevgi gösterilerinde bulundu.

Zrhl araçlarla ve yaya yaplan devriye faaliyetlerinin yan sra Özgür Suriye Ordusuna bal kuvvetler de ilçe merkezinin çeitli noktalarnda kurduklar kontrol noktalar ile asayii salyor.

lçe girilerinde oluturulan kontrol noktalarnda ise Afrin halk dndakilerin merkeze girmelerine izin verilmiyor.

Ana Sayfaya Git