Afrin'deki siviller ayrılıyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekâtı' kapsamında merkezine yaklaşılan Afrin'deki siviller, evlerinden ayrılmaya başladı.

Haberler 13.03.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) 20 Ocakta balatt Zeytin Dal Harekt kapsamnda, terör örgütlerinden temizlenmesi hedeflenen Afrine ilerleyi devam ediyor. Hafta sonu Afrine birkaç kilometre uzaklkta kenti gören hkim tepelere ulat. Terör örgütünün, TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin kente girmesi durumunda canl kalkan olarak kullanmay planlad siviller araçlaryla, Afrin merkezinden, rejimin bulunduu bölgeye geçmeye balad. Araçlar ile kentten ayrlan siviller, rejim kontrolündeki Nubul ve Zehra bölgesinden iç kesimlere yöneliyor.

KÖYLER DE BOALTILIYOR

Bu arada, TSK ve ÖSO güçlerinin hedefinde olan terör örgütü denetimindeki köylerde bulunan siviller de evlerini terk ediyor. Baz ailelerin yanlarna aldklar çocuklar ve az saydaki eyalar ile zeytin tarlalar içerisinde yürüyerek ÖSO denetiminde olan güvenli olarak gördükleri köylere gittikleri görüldü. ÖSO güçleri de teröristlerin basksndan kaçan ve olas çatma durumunda zarar görme endiesi yaayan sivillere yardmc olarak, gitmek istedikleri yerlere ulatrd. Baz ailelerin ise kamyonetlerle evlerinden ayrlarak güvenli bölgelere ilerledikleri görüldü.

Köylerinden ayrlan siviller, teröristlerin kalmalar için kendilerine bask kurduunu ancak frsatn bulunca evlerini terk ettiklerini belirterek, tek isteklerinin bir an önce bölgede terör unsurlarnn yok edilerek topraklarna geri dönmek olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git