Afrin'den acı haber

ZEYTİN Dalı Harekâtı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nin Afrin ilçesinde, teröristlerce önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Haberler 23.03.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PATLAYICI ARAMASI SIRASINDA

Afrin merkezinde bomba ve patlayc arama-tarama çalmas srasnda, teröristler tarafndan önceden tuzaklanan el yapm patlayc infilak etti. Öleden sonra meydana gelen patlamada Piyade Sözlemeli Er Hasan Kadir Demiral, Sözlemeli Er Muhittin Talha çalkan ve Piyade Sözlemeli Er Gökhan Güllü ehit oldu, 3 asker yaraland. ehit askerlerin cenazeleri, snrdan alnarak Hatay Devlet Hastanesine götürülürken, yarallar da bölgedeki ilk müdahalelerinin ardndan hastanelere tanarak tedaviye alnd.

GENELKURMAYDAN AçIKLAMA

Genelkurmay Bakanlndan yaplan açklamada, Zeytin Dal Harekt kapsamnda, 22 Mart 2018 tarihinde icra edilen arama-tarama faaliyetleri esnasnda el yapm patlaycnn infilak etmesi sonucunda; 3 kahraman silah arkadamz ehit olmu, 3 kahraman silah arkadamz yaralanmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet, ehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile yüce Türk milletine basal ve sab yaralanan kahraman silah arkadalarmza acil ifalar dileriz denildi.

HATAYA DÜEN ATE

Demiraln (23) ac haberi, askeri yetkililer tarafndan merkez Antakya ilçesindeki Aksaray Mahallesinde oturan babas Mustafa Sami Demirale verildi. ehidin babas Mustafa Sami Demiral, Ne mutlu bana ki ehit babas oldum. Aln yazs buymu. Vatan saolsun, mevlam böyle uygun görmü dedi. Bekar olan ehidin baba evine Türk bayraklar asld. Kardei Taner Demiraln da stanbulda vatani görevini yapt örenilen ehit Hasan Kadir Demiraln yarn Hatayda düzenlenecek törenin ardndan topraa verilmesi bekleniyor.

ANTALYADA BÜYÜK ACI

çalkann, Antalyann Kepez ilçesinde oturan ailesine ac haber verildi. çalkan ailesine, ehadet haberi Kepez Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek, Antalya Merkez Komutan Albay Haklan Erolu, Kepez lçe Emniyet Müdürü Murat Baz tarafndan salk görevlileri eliinde verildi. çamlbel Mahallesinde oturan ehidin annesi Melike ve lise örencisi kardeleri Rumeysa ile Baha çalkan, ac haber üzerine gözyalarna bouldu. ehadet haberini alan ailenin yaknlar ve komular da ehit evine geldi. Belediye ekipleri tarafndan eve ve sokaa Türk bayraklar asld. Antalya Büyükehir Belediyesi tarafndan ehidin evinin önüne taziye çadr kuruldu.

DUVARA TERTBN YAZDI

ehit Muhittin Talha çalkann, 1,5 yllk sözlemeli er olduu örenilirken, vatani göreve gitmeden önce evinin bahçe duvarna, adnn ba harfleriyle 96/2 MTç yazd görüldü. Aslen Burdur Bucakl olan ve Antalyada oturan ehidin babas Arif çalkann, 5 yl önce rahatszl nedeniyle yaamn yitirdii belirtildi.

EHDN ASKER VATAN çN ÖLÜR PAYLAIMI

ehit çalkann, sosyal medyadaki hesabndan yapt bir paylamda, Futbolcu milli takmdan çkar son dakika olur, asker vatan için ölür altyaz olur yazd görüldü. Antalyaya, gece saatlerinde getirilmesi beklenen ehit Sözlemeli Er Muhittin Talha çalkann cenazesi, bugün memleketi Burdurun Bucak ilçesindeki Hacsarlar ehitliinde topraa verilecek.

TOKATA DÜEN EHT ATE

Güllünün (25) ac haberi, Celal Mahallesinde oturan anne Naciye ve baba ahin Güllüye lçe Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer, Belediye Bakan Yardmcs Yusuf Geni ve askeri yetkililer tarafndan verildi. Haberi alan aile fertleri ve yaknlar büyük üzüntü yaad. Bekar olan ehit Güllünün ailenin iki çocuundan küçüü olduu, izinli olarak geldii memleketinden 3 gün önce tekrar Afrine gittii örenildi. Haberin duyulmasnn ardndan çok sayda vatanda basal için ehidin evine akn etti. ehidin evine ve sokaa Türk bayraklar asld. ehidin 20 gün önce sosyal medya hesabndan Suriye Afrinden Selamn Aleyküm diyerek bir paylamda bulunduu görüldü.

Ana Sayfaya Git