Afrin'e 7 km!

Azez'den Afrin'e doğru operasyon hız kazandı, merkeze 7 km kaldı.

Haberler 08.03.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ZEYTN Dal Harekt kapsamnda, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) komando birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin merkeze yönelik operasyonlar, hava koullarnda da herhangi bir olumsuzluk yaanmamasyla birlikte hz kazand. Afrin merkeze 7 kilometre kald örenildi. Bölgede, Azez yaknlarndaki Bafilyun tepesinin ardndan eran beldesi ele geçirildi, bugün sabah saatlerinde de Keffercenne köyü teröristlerden temizlendi.

HABER MERKEZ

Suriyede TSKnn sürdürdüü Zeytin Dal Harektnda Mehmetçikin ve ÖSO mensuplarnn ilerleyii sürüyor. Bugün sabah namaz sonras eran beldesinin köyleri tek tek ele geçirilmeye baland. TSK, Azez yaknlarndaki yerlerden Afrin yönüne doru kaçmaya balayan teröristleri, sava uçaklaryla ve topçu birliklerinin atlaryla vurmay sürdürüyor. TSKnn hava ve kara destei ile erann etrafndaki köy ve tepeleri alarak ilerleyen ÖSO güçlerinin de bugün Kefer Cenne köyünde yaanan iddetli çatmalarn ardndan Afrin yönüne doru ilerlemeyi sürdürdüü örenildi.

KEFFERCENNE STRATEJK ÖNEMDE

ÖSO Livai imal Komutan Abdullah Halil, DHAya yapt açklamada, Keffercennenin son derece stratejik öneme sahip bir köy olduunu, Afrine ilerlemenin bundan sonra daha kolay olacan belirtti. Afrinin Kefer Cennenin altnda kaldn anlatan Halil, üst bölgeden yaplacak ilerleme ile Afrine ksa bir süre içerisinde ulalabileceini ifade etti.

Raconun tamamen ele geçirilmesinin ardndan bir taraftan da Cinderes merkeze doru operasyonlar hz kazand. Snrda oluturulan hilalin Reyhanl ayann tam karsnda bulunan Azezdeki tüm bölgede de terörist mevzilerine yönelik harekat devam ediyor. Özellikle Azezin yaklak 5-6 km uzanda bulunan Telrifat, son derece stratejik önem kazand. Teröristlerin, Fratn dousundan Telrifat üzerinden Afrin merkeze ynak yapmay sürdürdüü, bu bölgeye yönelik de operasyon hazrlklar yapld kaydedildi. Telrifat ile beraber ayn bölgede bulunan Minnag Havaalan, Ayn Dakne ve Maranes bölgelerinde de çok ksa süre içerisinde iddetli çatmalarn yaanabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git