Afrin'e çember!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda 17'inci güne girildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 932 olarak açıklandı.

Haberler 05.02.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekatn yürüten TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarnn Afrine doru ilerleyii aralksz devam ediyor. Hatay ve Kilis snrnda gece boyunca aralklarla bombardman sesleri duyuldu. Zeytin Dal Harekatnda farkl cephelerden ilerleyen askerler, Burseya Dann alnmasndan sonra harekatn arlk noktas olan Darmk Dann güneyinde yer alan Bülbül beldesini kontrol altna ald.

ATE ALTINA ALINDI

Teröristlerden temizlenen Bülbül beldesine giren Türk askerinin, PKK/YPGnin karargah olarak kulland binalardaki tuzaklamalarla mayn gibi patlayclara kar arama ve temizleme çalmalar sürüyor. Afrinin kuzey dousundaki eyh Horoz mevkisinde Türk tanknn saldrya uramasnn ardndan, söz konusu bölge youn ate altna alnd. Afrin krsalndaki Darmk Dann çevresinde insansz hava araçlar tarafndan belirlenen terörist mevzileri ve karargah olarak kullandklar binalar da, sava uçaklar, snr hattnda konulu birliklerce çok namlulu roketatar ve frtna obüsleriyle vuruluyor.

932 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonla ilgili Genelkurmay Bakanl, bugüne dek etkisiz hale getirilen terörist saysnn 932 olduunu duyurdu. Genelkurmay Bakanlndan yaplan açklamada, öyle denildi: Hava Kuvvetleri tarafndan gerçekletirilen hava harekt ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine ait snak, barnak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanlan 5 hedef imha edilmitir. Harekta katlan uçaklar emniyetle üslerine dönmülerdir. Zeytin Dal Harekt, kapsamnda bölgeden elde edilen bilgilere göre 35 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 932 olmutur. Hava harekt ve kara ate destek vastalar ile desteklenen kara harekt planland ekilde baaryla devam etmektedir.

PYD SIZMAYA çALITI ÖSO ENGELLED: 13 ÖLÜ

ÖSO mevziilerine szma giriiminde bulunan PYD militanlar ise önceki gece püskürtüldü. çatmalarda 13 PYDlinin öldürüldüü bildirildi. Halil Polat isimli Türk uyruklu PYDli yakalanarak Türk askerlerine teslim edildi. Cinders bölgesindeki terör hedefleri de ate altna alnd. Raco ve Cinderesin ardndan da Afrin merkezine girilmesi hedefleniyor.

YOUN çATIMALAR YAANIYOR

Darmk Dann çevresindeki YPG mevzileri, belirli aralklarla F-16lar, snrdan da obüslerle vuruldu. Bülbül bölgesinde konulanan tanklar eliinde ÖSO ve TSKnn seçkin özel kuvvetleri tarafndan karadan bir kaç koldan operasyonlar balatld. Dalk ve tepelik bölgelerin tamamen ele geçirilmesi sonrasnda Afrine daha hzl ilerleme kaydedilecek.

RACUYA Üç KOLDAN...

TSK ve ÖSO güçleri, Afrine ulaan stratejik Bülbül kasabas ve Kilisten Hataya uzanan snr hattnda yer alan Racuya dün de ilerleyiini sürdürdü. Racuya yönelik operasyon kapsamnda Elbiska ve Mosaka köylerindeki terör örgütü hedefleri obüs toplar ile gün boyu bombaland. Sava uçaklar da Racu etrafndaki dalk bölgelerle köylerdeki hedefleri gün boyu belirli aralklarla bombalad. Saldrya kobra helikopterleri de katld. Racu çevresinde bir çok noktada yer yer iddetli çatmalar yaand. lerleyen saatlerde Hatayn Hassa ilçesi karsndaki Racunun Bilal köyü TSK ve ÖSO güçlerinin denetimine geçti.

HAC BLEL KÖYÜ TEMZ

eyh Hadid beldesine bal Hac Bilal köyünü PYD/PKKdan kurtard. Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiine göre, TSK ve ÖSO güçleri, Afrinin kuzey kesimlerindeki eyh Hadid beldesinde operasyonlara devam ediyor. Operasyonlarda, PYD/PKK igalindeki Hac Bilal köyü teröristlerden arndrld. Hac Bilal, eyh Hadid belde merkezine açlan otoyollara hakim bir yükseklikte bulunuyor.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri harekatn bandan bu yana PYD/PKK igalindeki Afrinin be beldesinde 1i belde merkezi, 21i köy, biri köy alt yerleim ve 9u stratejik da veya tepe olmak üzere 32 noktay örgütten kurtarm oldu.

SLAH TAIYAN TANKER

Buarada, Suriyeli askeri muhalif gruplardan Nurettin Zenki, Afrindeki PYD/PKKya gönderilmek üzere, içine çok sayda ar silah gizlenmi bir akaryakt tankeri ele geçirdiini duyurdu. Sosyal medya hesabnda tankere ve silahlara ait görüntüyü paylaan grup, Nurettin Zenki emniyet güçlerinin üphelendikleri arac bat Halep krsalnda Akil da yaknlarnda yaptklar bir operasyonla yakaladn bildirdi.

Grubun paylat videoda, Rus yapm anti tank füzeleri, RPG-7 roket atar, piyade tüfekleri, NATO üyeleri ülkelerin ortak imalat 7.62 mm silah mühimmat, otomatik silah eritleri, otomatik silahlar, çok miktarda arjör, Rus ve NATO üye ülkelerin envanterindeki uçak savar silahlar ve bu silahlara ait yüklü miktarda mühimmat yer alyor.

Ana Sayfaya Git