Afrin'e de huzur gelecek

Diyarbakır ve Şırnak'ta PKK'lıların yaşamı hiçe sayan saldırıları sonucu büyük mağduriyet yaşayan esnaf ve vatandaşlar, Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na gönülden destek veriyor.

Haberler 28.02.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve rnakta terör saldrlarnda maduriyet yaayan esnaf ve vatandalar, Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Suriyenin Afrin bölgesinde YPG/PKK-DEAa yönelik yürütülen Zeytin Dal Harekatn gönülden destekliyor.

Krsaldaki saldrlarn 3 yl önce ehir merkezlerine tayan PKK mensuplarnn kazd çukurlar, kurduu barikatlar, tuzaklad patlayclar nedeniyle yüzlerce esnaf kepenk kapatt, bazlar çareyi baka ilçelerde i yeri açmakta buldu, kimi de i yerinden alabildii ürünleri tezgahlarda satarak iportac oldu.

Yüzlerce aile, terör saldrlarndan duyduklar endie, teröristlerin evlerini karargah gibi kullanmas ve ölümle tehdit etmesi nedeniyle yaanmaz hale gelen yerleim yerlerini terk etmek zorunda kald, yanlarna aldklar birkaç parça eya ile evlerinden ayrld.

Sosyal yaam, eitimi, ekonomiyi hedef alan terörün acsn bizzat yaayan vatandalar, düzenlenen operasyonlarla tesis edilen güven ortamnda huzurlu bir ekilde hayatn sürdürmenin mutluluunu yayor.

Vatandalar, Afrinin terör unsurlarndan temizlenmesi için gerçekletirilen harekata destek veriyor.

- Afrine huzur gelecek

Diyarbakrn Sur ilçesinde esnaf Ali Said Özkal, AA muhabirine yapt açklamada, terörün maduriyetini bizzat yaadklarn belirterek, devletin kendilerine sahip çktn söyledi.

Özkal, Surdaki saldrlarda dükkanlar kapatmak zorunda kaldklarn, i yapamaz hale geldiklerini ifade ederek, terör örgütlerinin, vatandan huzurlu bir ekilde i yapmasn istemediklerini aktard.

Hiçbir zaman PKK/PYD Kürtlerin temsilcisi olamaz. Gözümü açtmdan beri bu terör örgütleri bu topraklarda bamza bela olmu. Biz artk bunlardan kurtulmak istiyoruz. Maddi durumumuzun iyi olmasn istemiyorlar. Bunlar birer tuzaktr. Bizleri kandrdklarn biliyoruz. Brakn bize sahip çkmalarn bize köstek oluyorlar. O yüzden bu terör örgütünü istemiyoruz. Biz perian olduk o dönemde. Bize Türkiye Cumhuriyeti sahip çkt. diyen Özkal, Zeytin Dal Harekatn desteklediklerini dile getirdi.

Özkal, Kürtlerin Suriyede oynanan oyunlara duyarl olmas gerektiine iaret ederek, teröre kar devlete ve TSKye desteklerinin tam olduunu vurgulad.

Birlik ve beraberlikle Türkiyenin terör unsurlarnn üstesinden geleceine inandn anlatan Özkal, Bunlarn kökünü kurutmak lazm. dedi.

Özkal, çok yakn bir zamanda Mehmetçikin Afrinde huzuru getireceine inandn ifade ederek, Devlet Surda nasl huzuru saladysa, iimize nasl döndüysek ve evimize nasl ekmek götürüyorsak imdi aynsn Allahn izniyle Suriyede gerçekletirecektir, Afrine de huzur gelecektir. Devletimizin yanndayz. Devletimizi çok seviyoruz. Mehmetçikimizin yanndayz çünkü Mehmetçik bizim çocuklarmzdr. diye konutu.

Esnaf Süleyman çavu (72), Surdaki olaylarda büyük zarar gördüklerini belirtti.

çanakkale Savanda Türkler ve Kürtlerin d güçlere kar birlikte mücadele ettiini anmsatan çavu, Suriye için de terör örgütlerine kar birlikte mücadele edilmesinin önemine deindi.

çavu, Türkiyenin hemen yan banda bir terör koridorunun olumasna asla izin verilmeyeceine dikkati çekerek, unlar kaydetti:

Türkiye tehdit altndayd. Bundan dolay Türkiye kendisini korumak, güvenliini salamak için harekat balatt. Türkiyenin mutlaka buralara müdahale etmesi geriyordu. Doru bir karar. Mehmetçikten PYD/PKK ve DEA mensuplarnn kökünü kazmasn istiyoruz. Zeytin Dal Harekatn destekliyorum. diye konutu.

- PKK terör örgütü asla bizim savunucumuz olamaz

rnaktaki terör maduru vatandalardan 2 çocuk annesi Aycan Bilir (42), PKKl teröristlerin kazd çukur, tuzaklad patlayclar nedeniyle 8 ay evlerinden uzak kaldklarn belirtti.

Bilir, PKK terör örgütü asla bizim savunucumuz deil ve olamazlar. Eer savunucumuz olsalard evimizin önünde hendek kurmaz içine bomba koymazlard. Bunlar Kürt halkna zarar veriyorlar. Biz onlar kabul etmiyoruz. ifadelerini kulland.

Terör örgütünün patlayc döeyerek ykt binalarn devlet tarafndan tekrar yapldn ve yaralarn sarldn aktaran Bilir, PKKnn Kürt halkna 35 yldr kan ve gözyandan baka bir ey vermediini bildirdi.

Zeytin Dal Harekatn desteklediklerini dile getiren Bilir, Türkiyenin olmas gerekeni yaptn vurgulad.

Snrda terör istemediklerini anlatan Bilir, Mehmetçik snr terör örgütlerinden temizliyor, bundan daha doal ne olabilir? Mehmetçikin yanndayz. Rabbim onlarn yar ve yardmcs olsun. nallah Afrinden sonra sra Menbiç gelir. dedi.

- Böylece bu terör belasndan kurtuluruz

rnakta yaayan 7 çocuk annesi Hüsniye Kara (37), 2 yl önce PKKl teröristlerin kentte hayat kendilerine zindan ettiini belirterek, madur olduklarn, çocuklarn okula gönderemediini söyledi.

Terörün karsnda olduklarn belirten Kara, güvenlik güçlerinin baarl operasyonlarnn ardndan huzura kavutuklarn aktard.

Kara, Türk askerinin snr terör unsurlarndan temizlemek için yürüttüü harekata da destek verdiklerini belirterek, Biz de böylece bu terör belasndan kurtuluruz. Afrindeki askerlerimizin yanndayz. Allah onlarn yardmcs olsun. nallah büyük zaferle ailelerine dönerler. eklinde konutu.

Türk bayrana duyduu sevgiyi dile getiren Kara, bir Kürt olarak hem evinde hem boynunda Türk bayra tadn, bundan gurur duyduunu söyledi.

- Terör varken huzur olmaz

Be çocuk annesi Fadile Arka (41) ise terör örgütü PKKnn tuzaklad patlayclar nedeniyle evinin ykldn belirtti.

Zeytin Dal Harekatnda görevli Mehmetçike muvaffakiyet dileyen Arka, her namazda onlar için dua ettiini dile getirdi.

Arka, Allah onlarn ayana ta dedirmesin. Bu operasyonu cangönülden destekliyoruz. Bu harekatn olmas da gerekiyordu çünkü terör varken huzur olmaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git