Afrine ilerleyiş!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 16'inci güne girilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 897 olarak açıklandı.

Haberler 04.02.2018 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harektn yürüten TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarnn Afrine doru ilerleyii sürüyor. Hatay ve Kilis snrnda gece boyunca aralklarla top atlar duyuldu. Zeytin Dal Harektnda askerin açt cephelerden biri de Afrine bal Bülbül beldesi oldu. Burseya Dann alnmasndan sonra harektn arlk noktas olan Darmk Dann güneyinde yer alan Bülbül beldesi teröristlerden temizlendi. Bülbül beldesine giren Türk askerinin, terör örgütü PKK/YPGnin karargh olarak kulland binadaki görüntüleri ortaya çkt. Görüntülerde, Türk askeri, duvardaki sözde Kürdistan harital saat ve örgüt flamalar ile Abdullah Öcalana ait resimleri indiriyor. Kararghta bulunan ABD bayra desenli battaniye ise dikkat çekti.

897 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonla ilgili Genelkurmay Bakanlnda yaplan açklamada, etkisiz hale getirilen terörist saysnn 897 olduu açkland. Açklamada öyle dendi: Hava Kuvvetleri tarafndan gerçekletirilen hava harekt ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine ait snak, barnak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanlan 15 hedef imha edilmitir. Harekta katlan uçaklar emniyetle üslerine dönmülerdir.

Zeytin Dal Harekt kapsamnda bölgeden elde edilen bilgilere göre 74 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 897 olmutur.

ÖLEN VATANDA TOPRAA VERLD

Hatayn Reyhanl ilçesine dün yaplan roketli saldrda Rfat Sinirlinin ardndan hayatn kaybeden Ahmet anverdi (68) için Atike Hanm Camiinde düzenlenen törene, Hatay Vali Yardmcs Mahmut Hersanlolu, Reyhanl Kaymakam Fatih çobanolu, anverdinin ailesi ve çok sayda vatanda katld. Camide klnan cenaze namaznn ardndan Ahmet anverdinin cenazesi Oulpnar Mahalle mezarlnda topraa verildi.

KARAKOLA ATE AçILDI

Suriyenin Afrin kenti krsalnda atelenen roket, snr hattndaki Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine isabet etti. Saldrda kulede bulunan 6 asker yaraland. Yaral askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine götürüldü. Acil servisde yaplan tüm müdahaleye karn 1 asker kurtarlamayarak ehit oldu. Yaral 5 askerden 2sinin hayati tehlikesinin bulunduu bildirildi.

EHT SAYISI 3 OLDU

ehit saysnn 3 olduu bildirildi. Genelkurmay 3üncü ehidin Afrin krsalnda isabet alan tankn yaknlarndaki bulunan asker olduunu belirtti.

BÖLGE BOMBALANDI

Suriyenin Afrin kenti krsalndan snr hattnda bulunan karakola düzenlenen saldrnn ardndan eyh Horoz Dandaki teröristlerin belirlenen mevzileri, karadan ve havadan ate altna alnd. Türk sava uçaklar ile snrda konulu topçu bataryalar, teröristlerin mevzilerini bombalad. Ate altna alnan bölgeden yükselen duman Kilisten de görüldü.

KIRIKHANA EHT ATE DÜTÜ

Kilisin Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine atlan roketin patlamas sonucu ehit olan Uzman çavu Ahmet Bayramn (27) ac haberi memleketi Hatayn Krkhan ilçesindeki ailesini yasa bodu. Kaymakam Mustafa Erkayran, Belediye Bakan Ayhan Yavuz ile askeri yetkililerden ac haberi alan bekar Bayramn annesi Zeycan ile babas Mustafa Bayram, gözyana bouldu. ehit haberiyle eve akn eden yaknlar, Bayram çiftini teselli etmeye çalt. ehidin 2 katl evine Türk bayraklar asld, evinin önü temizlendi. ehit Ahmet Bayramn cenazesinin yarn Krkhan ilçesinde topraa verilecei bildirildi.

KULLANDII EV VURULDU

Terörist mevzileri ve karargh olarak kullandklar binalar da çok namlulu roketatar ve frtna obüsleriyle ate altna alnyor. Afrin krsalnda belirlenen ve teröristlerin karargh olarak kullandklar bir ev de frtna obüsüyle ate altna alnd. Tam isabetle vurulan ev, mühimmatlarn da patlamasyla alev topuna döndü. mha edilen evdeki bir grup teröristin de etkisiz hale getirildii belirtildi.

PKK SVLLER HEDEF ALIYOR

Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Suriyenin Afrin bölgesindeki terör hedeflerini bertaraf etmek amacyla 20 Ocakta Özgür Suriye Ordusu ile ortaklaa balatlan Zeytin Dal Harekat sürüyor.

Baaryla yürütülen hava destekli operasyonlarda tek tek etkisiz hale getirilen PYD/PKKl teröristler, köeye sknca Hatay ve Kiliste yaayan sivilleri hedef alyor.

Harekatn balad ilk günlerden itibaren 88 kez roket, bir kez füze ve bir defa da havan mermisini Türkiyede yaayan halka yönelik ateleyen teröristlerce Kilis ehir merkezine 34, Hatayn Reyhanl, Hassa ve Krkhan ilçelerine ise 56 saldr düzenlendi.

Sivilleri hedef alan saldrlarda 2si Suriye uyruklu 7 kii hayatn kaybetti, aralarnda çocuklarn da bulunduu 107 kii yaraland.

Roketli saldrlarda Reyhanldaki 17 yandaki Fatma Avlar ile Suriyeli snmac Nadir El Fares, Rfat Sinirli ve Ahmet anverdi, Krkhana atlan havan mermisi nedeniyle de TEDA içisi ahin Elita yaamn yitirdi, yaralanan 68 kii hastaneye kaldrld.

Terör saldrlarnda Reyhanlda 320 ev ve i yeri hasar gördü, 33 araç ise kullanlamaz hale geldi. Hasarn, arlkl olarak cam kr eklinde olduu belirlendi.

Harekat süresince Kilis kent merkezi de terör örgütü PYD/PKKl teröristlerin hedefinde yer ald. Teröristlerin att 34 roket, aralarnda caminin de bulunduu kentteki farkl noktalara dütü.

Kilise yönelik Afrinden düzenlenen terör saldrlarnda terzi Muzaffer Aydemir (72) ve Suriye uyruklu Tark Tabbak (28) yaamn yitirdi, 39 kii yaraland.

Atlan roketler sonucu 9 ev, bir cami ve 12 araçta hasar olutu.

Ana Sayfaya Git