Afrin'e ilerleyiş!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, 11'inci güne zaferle girildi. Hava ve iklim şartlarının uygun olmasıyla birlikte dün gece taarruza geçen TSK birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından saat 14.30 sıralarında ele geçirilen stratejik Burseya Dağı'nda hakimiyet tamamen sağlandı.

Haberler 30.01.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK tarafndan 20 Ocak günü saat 17.00de balatlan Zeytin Dal Harekatnn 9uncu gününde, operasyon için en kritik nokta olarak deerlendirilen Burseya Da ele geçirildi. Tepenin en yüksek noktasna Türk bayra diken askerler, buradaki beton snak ve mevzilerde bubi tuzaklarna kar imha çalmas balatt. Türkiyeye roketli saldrlarn düzenlendii, stratejik öneme sahip dan ele geçirilmesinin ardndan Kilis ile Hatayda gece sakin geçti. PKK/KCK/PYD-YPGnin elindeki Afrine 13 kilometre uzaklktaki Burseya Dandan teröristlerin temizlenmesinin ardndan harekatn ilçeye doru daha da hzlanaca bildirildi.

TSK: 44 HEDEF MHA EDLD

Öte yandan Genelkurmay Bakanlnca, Zeytin Dal Harekatna ilikin bilgilendirme yapld. Harekatn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist saysnn 597 olduu belirtilen açklamada unlar kaydedildi:

Harekatn planlama ve icrasnda sadece teröristler ve bunlara ait barnak, snak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alnmakta olup, sivil/masum kiilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafndan gece süresince gerçekletirilen hava harekt ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine ait snak, barnak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanlan 44 hedef imha edilmitir. Harekta katlan 25 uçak emniyetle üslerine dönmülerdir. Türk Silahl Kuvvetlerince desteklenen 4 Özgür Suriye Ordusu mensubu hayati tehlikesi olmayacak ekilde yaralanmtr. Zeytin Dal Harekt kapsamnda, bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 40 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 597 olmutur. Hava harekt ve kara ate destek vastalar ile desteklenen Zeytin Dal Harekt, planland ekilde baaryla devam etmektedir.

TERÖRST MEVZLER VURULDU

Burseya Dandaki mevzilerin vurulma görüntüleri ortaya çkt. Zrhl araçtan vurulan teröristlerin snd Burseya Dandaki mevzilerin yerle bir edildii görüntülerde, hedeflerin tam isabetle ate altna alnd ve baz teröristlerin etkisiz hale getirildii belirtildi.

REVR OLARAK KULLANDII SIINAK BULUNDU

Afrin krsalnda, teröristlerin gizlendii yerlerde mayn ve bomba aramas yaplyor. Askerler tarafndan arama srasnda teröristlerin gizlendii bir snak bulundu. Revir olarak kullanld belirtilen snakta, çok sayda tbbi malzeme ve ilaç ele geçirildi. çatmada yaralanan YPGli teröristlerin, snaa getirilerek burada tedavi edildikleri örenildi.

2. ORDU KOMUTANI TEMEL, BURSEYA DAINDA

Zeytin Da Harektn yöneten 2. Ordu Komutan Korgeneral smail Metin Temel, Burseya Danda Türk askerlerini ziyaret etti.

KLS VE REYHANLIYA 2 ROKET DÜTÜ

Kilisin Öncüpnar Mahallesindeki zeytin bahçesine saat 14.30 sralarnda Afrin bölgesinden atlan roket dütü. Saat 15.00 sralarnda da Hatayn Reyhanl ilçesindeki Gültepe Mahallesinde bo bir alana roket isabet etti. Her iki olayla ilgili polis güvenlik önlemi alrken, patlamalarda ölen ya da yaralanan olmad.

915. TEPE ELE GEçRLD

Afrinin batsndaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepeye yönelik sabah saatlerinde balayan operasyon sayesinde belde çevresinde PYD/PKKya kar tüm hakim noktalar kontrol altna alnd.

Öle saatlerinde teröristlerden arndrlan 915. Tepenin alnmas ile harekatn 10. gününde Afrinin be beldesinde 15i köy, biri köy alt yerleim ile 5i stratejik da ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarlm oldu.

TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatn önceki günlerinde, Bülbül beldesinde engal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Olu, Heftar ve Ursa köyleri ile Kürdo köy alt yerleimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Ua ve Mamel Ua köyleri ve 740.Tepeyi, eyh Hadid beldesinde eyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesini, eran beldesinde de Burseya Da ve Kastel Cündo köyü ele geçirmiti.

GAZLER AFRNE GTMEK STED

Hatayn skenderun ilçesinde, Türkiye Muharip Gazileri Dernei skenderun Temsilciliine üye 70 gönüllü gazi, ellerinde Türk bayraklar ve zeytin dal ile askerlik ubesine gelerek, askere gönüllü gitmek için dilekçe verdi. Dernein skenderun temsilcisi Neet Turhan, Suriyedeki operasyona katlmak için geldiklerini belirterek, Bizler bu vatanmz ve milletimizin deerleri uruna ölümü göze alm, tarihimizden aldmz güçlü gaziler olarak milletimize sava açan bu hainlerin karsnda onurlu duruumuzu sürdüreceiz. Zeytin Dal Harektna katlma talebimiz olduunu, Mehmetçiimizin yannda olduumuzu, devlet ve milletimizin yurt savunmasnda her zaman gönüllü asker olduumuzu bildirerek, kaytlarmzn yaplarak askere alnmamz istiyoruz. Tüm gaziler askerlik ubesine gelerek dilekçelerimizi veriyoruz dedi.

Gazilerin dilekçelerini Askerlik ube Bakan Albay Mustafa Ferhat Bakçiba teslim alarak gerekli ilemleri yapacan söyleyip, teekkür etti.

ALEV DEDELER DUA ETT

Hatayn Defne ilçesinde eyh Nasrettin Eskiocak önderliinde bir araya gelen Alevi dedeleri, Zeytin Dal Harektnn baaryla sonuçlanmas için Kuran- Kerim okuyup dualar etti. Dua sonunda açklama yapan Alevi dedesi Nasrettin Eskiocak, limiz snrnn hemen yan banda terör örgütlerinin olumasn ve konulanmasn önlemek, ülkemiz ve ilimizin güvenliini salamak amacyla, Türk Silahl Kuvvetlerimizin Afrinde balatm olduu Zeytin Dal Harektna desteimizi göstermek, ordumuz ve askerlerimize dua etmek maksadyla toplanm bulunmaktayz. Bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyetinin, bata ulusal güvenlii olmak üzere ilimizi ve ülkemizi tehdit eden unsurlara kar, Zeytin Dal Operasyonu adyla balatlan Afrin operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz. Nereden ve kimden gelirse gelsin terörü iddetle knyor ve lanetliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git