Afrin'e ramak!

'Zeytin Dalı Harekatı'nda 12'inci gün; Burseya'dan sonra hedef Bafelyun Tepesi. Afrin'e ise rakam kaldı. etkisiz hale getirilen PYD/PKK'lı sayısı 649'a yükseldi. Güvenlikli bölgelerde insanı yardımlar başlatıldı.

Haberler 31.01.2018 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan Suriyenin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPGli ve DEAl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için balatlan Zeytin Dal Harekatnn 12inci gününde çatmalar devam ediyor. Afrinin batsndaki bin rakml Bafelyun Tepesi de kontrolü tamamen ele geçirilirken, sinyal vericisinin bulunduu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatn bat hattnda önemli bir baar salanm oldu. Bölgede oluturulan mevzilerde milli piyade tüfei MPT-76 kullanan askerler de elleri tetikte bekliyor. TSK, harekatn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist saysn, 649 olarak açklad.

HABER MERKEZ

TSK tarafndan hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrar salamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA mensuplarn etkisiz hale getirmek, dost ve karde bölge halkn terör örgütü üyelerinin bask ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00de balatlan Zeytin Dal Harekat sürüyor. Afrine rakam kalrken, TSK, harekatn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist saysn, 649 olarak açklad.

OPARASYONUN KAPSAMI

Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlaryla BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde, Suriyenin toprak bütünlüüne saygl yürütülen harekat kapsamnda, terör hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

STRATEJK BÖLGELER

TSKnin destekledii ÖSOya bal güçler Burseya Dann yan sra Afrinin batsndaki bin rakml tepede de kontrolü tamamen ele geçirdi. Hava Kuvvetleri Komutanlna bal uçaklarn bombardmannn ardndan TSK unsurlar tarafndan desteklenen ÖSO güçleri tepede kontrolü ald. çkan çatmalarda 10 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgenin kontrolünün salanmasnn ardndan szma giriiminde bulunan teröristlerden 5i daha Mehmetçik tarafndan öldürüldü. Sinyal vericisinin bulunduu stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatn bat hattnda önemli bir baar saland belirtildi.

YERL SLAH KULLANILIYOR

Snrdan 4 kilometre içerideki tepenin ele geçirilmesinin ardndan TSK unsurlar güvenlii salamak için mevziler oluturdu. Gece-gündüz mevzide elleri tetikte nöbet tutan askerler arasnda milli piyade tüfei MPT-76 kullanan Mehmetçik de dikkati çekti.

649 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Öte yandan Genelkurmay Bakanlnca, Zeytin Dal Harekatna ilikin bilgilendirme yapld. Harekatn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist saysnn 649 olduu belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

Harekatn planlama ve icrasnda sadece teröristler ve bunlara ait barnak, snak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alnmakta olup, sivil/masum kiilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Hava Kuvvetleri tarafndan gerçekletirilen hava harekt ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütlerine ait snak, barnak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanlan 3 hedef imha edilmitir. Harekta katlan uçaklar emniyetle üslerine dönmülerdir. Zeytin Dal Harekt kapsamnda bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 649 olmutur. Zeytin Dal Harekt planland ekilde baaryla devam etmektedir.

SVLLER HEDEF ALINMAMITIR

Buarada, planl ekilde sürdürülen harekatta sivil ve masum insanlar ile çevrenin zarar görmemesi için özen gösterildii belirtilen açklamada; Hava Kuvvetleri tarafndan napalm, kimyasal, biyolojik ve benzeri uluslararas hukuk ve anlamalarla yasaklanm mühimmat da kullanlmadna dikkat çekildi.

KLSTE NAATA ROKET DÜTÜ, BAZI EVLER HASAR GÖRDÜ

Suriyenin Afrin bölgesindeki terör örgütü mevzilerinden atelenen 1 roket, saat 16.20 sralarnda Kiliste Ekrem çetin Mahallesindeki Az ve Di Sal Merkezinin yannda bulunan 2 katl bir inaatn zemin katnda bulunan dükkana isabet edip patlad.

Gürültüyle meydana gelen patlamada dükkann kepenkleri yerinden sökülürken, inaatn çevresinde bulunan baz evlerin camlar krld, araçlar hasar gördü. Olay nedeniyle gökyüzünü toz bulutu kaplarken, ölen ya da yaralanan olmad. hbarla bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri vatandalar uzaklatrp önlem ald. Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan da roketin dütüü inaata gelerek inceleme yapt.

TERÖR ÖRGÜTÜ MEVZLER ATE ALTINA ALINDI

Kilis kent merkezine düüp, patlayan roketin ardndan Suriyenin Afrin kentindeki terör örgütü mevzileri, snr hattnda konulu topçu birlikleri tarafndan frtna obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ate altna alnd. çok sayda mevzi imha edilirken, bölgeden yükselen dumanlar, Kilisten de görüldü. Snr birlikleri, ayrca teröristlerin gizlendii snak ve kuleleri hedef alarak, imha etti.

TÜRK ASKERNDEN YARDIM EL

Zeytin Dal Harekatnda görevli askerler, Afrinde ele geçirilen bölgelerdeki sivil halka insani yardm ulatrd. Türk askerleri, üüyen çocuklara montlarn verirken, kumanyasn paylat yöre halkna gda ve tbbi malzeme yardmnda bulundu.

2 KNN YAAMINI YTRD ROKETL SALDIRI KAMERADA

PKK/YPG mevzilerinden atelenen ve isabet ettii camide 2 kiinin yaamn yitirmesine neden olan roketli saldr, çevredeki bir i yerinin güvenlik kamerasna yansd.

Görüntülerde, 24 Ocak günü PKK/YPG mevzilerinden atelenen, Suriyeli Tark Tabbak ve Muzaffer Aydemirin hayatn kaybettii tarihi çalk Camiine isabet eden roketin patlad görülüyor. Güvenlik kameras kaydnda, ayrca akam namaz klnrken, kubbesine düen roketin patlamasyla caminin alev ald görülüyor.

Ana Sayfaya Git