Afrin'i yakıp yıkarak kaçtılar

Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nda yapıların hasar almaması için gösterdiği hassasiyete karşın YPG/PKK büyük tahribata yol açtı.

Haberler 21.03.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zeytin Dal Harekatnda teröristlerden temizlenen Afrinde, YPG/PKKdan geriye çok sayda tahrip edilmi yap ve araçlar kald.

AAnn görüntüledii Afrin ilçe merkezi ile Racu belde merkezinde çok sayda bina ve dükkanda, teröristlerin duvarlara içlerinden geçebilecei genilikte açt delikler bulunuyor.

YPG/PKK, bölge halkn savunma ad altnda yapt tahribatla sivillere ait pek çok bina ve dükkannn duvarn ykt.

Duvarlarnda gedikler oluan dükkanlar kullanlamaz durumda.

Öte yandan teröristler, yaplara büyük maddi hasar vermelerine karn, Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) karsnda meskun mahal savana girmeye cesaret edemedii için bu deliklerin çounu kullanamadan kaçt.

Teröristler kent merkezini terk ederken toplu tama, çöp toplama ve yol yapmnda kullanlan araçlar da yakt. çok sayda aracn bir arada yaklarak tahrip edildii park yerinde, mazot artklarnn yanmaya devam ettii görüldü.

ÖSO komutanlarndan Ebu Muhammed, teröristlerin sözde belediye meclisine ait araçlar ve baz dükkanlar kaçmadan önce yaktn söyledi.

TSKnn Afrin ilçe merkezine girmeden önce HAlarla kaydettii görüntülerde örgütün birçok araç, bina ve dükkan yakt kantlanmt.

Terör örgütünün, Afrin merkezinden çekilirken bombayla tuzaklad yaplarda meydana gelen patlama sonucu da baz binalar çökmü ve içlerindeki siviller hayatn kaybetmiti.

Gerek kent merkezi gerek beldelerde örgütün mayn ve el yapm patlayclarla çok sayda tuzaklama yapt biliniyor.

Binalardaki tuzaklamalar, evlerine dönmek isteyen siviller için de büyük endie kayna oluturuyor.

Ayrca, ilçe merkezinin çevresinde, teröristler tarafndan kilometrelerce uzunlukta kazlm hendekler ve toprak ynlarndan oluturulmu setler bulunuyor.

Ana Sayfaya Git