Afrinli "Kürt Şahinleri", YPG/PKK'ya karşı savaşacak

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Hamza Tümeni tarafından oluşturulan Kürt Şahinleri Tugayı, Zeytin Dalı Harekatı'nda YPG/PKK-DEAŞ'a karşı savaşmak için hazırlıklarını tamamladı.

Haberler 26.02.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mensuplar özel kuvvetler eitimi alarak teröristlerle savaa hazrlanan Kürt ahinleri Tugay, yarn Afrine intikal edecek.

Tugayn içindeki savaçlarn 400ünü Kürt, 200ünü Arap unsurlar oluturuyor.

Krmz bereliler olarak da bilinen tugayn, Afrindeki kent merkezinin kuatmasnda ve meskun mahal savanda yer almas bekleniyor.

KÜRT AHNLER

ntikal öncesi askerlerine Kürtçe hitab eden Kürt ahinleri Tugaynn Genel Komutan Hasan Abdullah Kulli, Biz, Azez bölgesinin Kürtleriyiz. Biz Hamza Tümeninin mensuplaryz. nallah Afrine ulaacaz. nallah Afrindeki halkmz, PKK zulmünden kurtaracaz. dedi.

Genel Komutan Yardmcs Hüseyin Muhammed Nur da Afrindeki mazlum halkmz, PKKnn zulmüden kurtarmak için geldik. Vallahi, bu fakir halkmz bu PKKnn zorbalndan kurtarmak için geldik. ifadelerini kulland.

SYAH BEREL SAVAçI

Nur, YPG/PKKnn Afrindeki sivilleri zorla silah altna aldn hatrlatarak, nallah Afrini PKKdan kurtaracamz gün uzak deil. Allahn izniyle o gün yakndr. eklinde konutu.

Tugayn askeri komutan Mahmut Ahmet Meo ise Afrini YPG ve YPJden kurtarmak için bölgeye geldiklerini vurgulad.

ÖSOnun bileenlerinden Hamza Tümeni, özel eitimli unsurlardan oluuyor. Grubun siyah bereli savaçlar da Zeytin Dal Harekatnda yer alyor.

Ana Sayfaya Git