Ağızlarının payı verildi

Bakanlığa çağırılan 10 büyükelçiye "Kavala açıklamasının hadsiz ve kabul edilemez olduğu" iletildi

Haberler 20.10.2021 - 05:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl, Osman Kavalann yarglama sürecine ilikin açklamalar nedeniyle bakanla çard 10 ülkenin diplomatik misyon temsilcilerine, bu açklamann hadsiz ve kabul edilemez olduunu iletti.

Bakanlktan yaplan açklamada Amerika Birleik Devletleri, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, sveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelandann Ankara Büyükelçileri, bu sabah Bakanla çarld.

Açklamada, Bu ülkelerin Büyükelçileri/Maslahatgüzarlarna, sosyal medya üzerinden yaplan ve bamsz yarg tarafndan yürütülen hukuki bir süreçle ilgili bu hadsiz açklamann kabul edilemez olduu, hukuki süreçlerin siyasallatrlmasna ve Türk yargsna bask yapmaya yeltenen bu açklamann reddedildii, söz konusu açklamann büyükelçilerin savunduunu iddia ettikleri hukukun üstünlüü, demokrasi ve yarg bamszlna da aykr olduu iletilmitir. ifadesine yer verildi.

BÜYÜKELçLERN AZININ PAYI VERLD

Açklamada, Anayasamzda da kaytl olduu üzere, Türkiyenin insan haklarna saygl, demokratik bir hukuk devleti olduu vurgulanm ve Türk yargsnn bu tür sorumsuz açklamalardan etkilenmeyecei hatrlatlmtr. denildi.

Kavala davasnn sürekli ve srarla gündemde tutulmasnn, çifte standartl bir yaklam olarak nitelendirildii açklamada unlar kaydedildi:

Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin, baz ülkelere yönelik verdii ve yllardr uygulanmayan kararlarn görmezden gelenlerin, sadece Türkiye ile ilgili davalara odaklanmalarnn ve özellikle Kavala davasn sürekli ve srarla gündemde tutmaya çalmalarnn samimiyetsiz ve çifte standartl bir yaklam olduuna dikkat çekilmi, Büyükelçiler/Maslahatgüzarlar Viyana Sözlemesi kapsamnda görevlerinin sorumluluklar içerisinde kalma konusunda uyarlmlardr.

Ana Sayfaya Git