Ağrı Belediyesine teşekkür ziyareti

Diyarbakır anneleri, kendilerine destek için Ağrı Belediyesinin öncülüğünde 22 Ağustos Pazar günü 2 bin kişiyle düzenlenecek "Beyaz Yürüyüş" öncesi, Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı ziyaret ederek teşekkür etti.

Haberler 20.08.2021 - 04:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Belediyenin konukevinde arlad aileleri çiçeklerle karlayan Sayan, onlarla bir süre görüerek yapacaklar yürüyü hakknda bilgi verdi.

Belediye Bakan Sayan, gazetecilere yapt açklamada, Diyarbakr annelerinin yapt oturma eyleminin terör örgütü PKKnn korkulu rüyas olduunu ve bu mücadeleyi bütün Kürtlerin yapmas gerektiini söyledi.

ALELER SAYANLA GÖRÜTÜ

PKKnn 40 yldr ülkede kan döktüünü ve Kürtlerin bana bela olduunu ifade eden Sayan, öyle konutu:

Amerika ve Batl devletlere taeronluk yapan, bunun adna da Kürtlerin hakkn aryoruz diyerek Kürtleri büyük bir felakete doru götüren terör örgütünden kurtulmak için Diyarbakr anneleri 2 yldr büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadelede çocuklar dadan gelen anne ve babalar oldu. Diyarbakr annelerinin cesareti Kürtlerin içinde yaylrsa ben bu atein söneceine ve bu terör olaylarnn biteceine can gönülden inanyorum. Bunun mücadelesini veriyoruz.

Sayan, pazar günü 2 bin kiiyle yürüyerek 12 günde Diyarbakra gitmeyi planladklarn ve orada annelerle bir araya geleceklerini anlatt.

Diyarbakr annelerinin HDPye had bildirdiini aktaran Sayan, Ben Diyarbakr annelerinin hareketini çok önemsiyorum. Sayn Cumhurbakanmz, devletimiz ve bakanlarmz önemsiyor. Siyasilerimizin de hzl bir ekilde önemsemelerini can gönülden istiyorum. 40 yldr Kürtleri sömüren, yok eden PKK ve siyasi uzantlarna kar büyük bir mücadele vereceiz. Bu mücadelede can gerekiyorsa can, kan gerekiyorsa kan vereceiz. Kendi çocuklarmz, ülkemizi, topramz ve bayramz Afganistana benzetmeyeceiz. diye konutu.

Ailelere Türk bayrakl plaket hediye eden Sayan, elini öptüü anne Gevez Erdinçin gözya dökmesiyle duygulu anlar yaad.

Ana Sayfaya Git