Ağrı grubu çökertildi

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca, Eren-Kış operasyonları kapsamında tespit edilen 100 metre uzunluğundaki mağarada, aralarında PKK’nın sözde Ağrı Dağı sorumlusunun da olduğu 11 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Haberler 10.05.2022 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çLER Bakanlnca, Eren-K operasyonlar kapsamnda tespit edilen 100 metre uzunluundaki maarada, aralarnda PKKnn sözde Ar Da sorumlusunun da olduu 11 teröristin etkisiz hale getirildii açkland.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre; çileri Bakanl koordinasyonunda Ara-bul-yok et taktiiyle Arnn Doubayazt ilçesi Ar Da krsalnda, 19 ubatta Eren K-9 ehit Jandarma Astsubay Kdemli çavu Emre Dokumac Operasyonu balatld. Hava Kuvvetleri, JHA ve SHA destekli operasyonda Erzurum Jandarma Bölge Komutanl emir komutasnda; jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH), polis özel harekat (PÖH) ve güvenlik korucu timlerinden oluan bin 592 personel ve 82 tim görev ald.

KOMANDOLAR çEMBERE ALDI

Arazi arama- tarama faaliyetlerinde PKK/KCKl teröristler tarafndan kullanlan yaklak 100 metre uzunluunda, 28 metre derinliinde Y harfi eklindeki maara tespit edildi. Maarada teröristlerin bulunduunun belirlenmesi üzerine operasyon balatld. Yer altndaki doal maara bölgesi, komandolar tarafndan önce çembere alnd, ardndan teröristlere teslim ol çarlar yapld. Teröristlerin atele karlk vermesi üzerine çatma çkt. Sava uçaklar belirlenen hedefleri bombalad.

80 GÜN SÜRDÜ

çatmann ardndan maarann olduu bölgeye i makineleri sevk edildi. makineleri 1,5 kilometre yol açarak bölgeye ulat. Güvenlik önlemleri eliinde 7 ekskavatör, 2 dozer, 2 rok makinesi ve teknik cihazlarla bölgede çalma yapld. 80 gün süren çalmalar sonucu, bölgeden 14 bin 770 kamyon hafriyat çkarlarak yer alt maaras ortaya çkarld.

11 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

9 Maysta tamamlanan operasyonda; bölücü terör örgütünün sözde Ar Da sorumlusunun da olduu 11 teröristin cesetlerine ulald.
Geniletilen operasyonda, bölgede 28 snak-depo-barnak imha edildi, 23 mayn- el yapm patlayc, 2 termal dürbün, 2 silah üstü dürbün, 2 büyük telsiz, 4 küçük telsiz ile teröristlere ait çok miktarda silah, mühimmat, gda ve yaam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

BAKAN SOYLUDAN ZYARET

Jandarma ekiplerince gizli ve her aamas titizlikle yürütülen operasyon srasnda, çileri Bakan Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutan Orgeneral Arif çetin bölgeye giderek, yerinde incelemelerde bulundu, operasyon hakknda bilgi ald, birliklere moral verdi. Açklamada, Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldrlmasna yönelik yürütülen Eren Abluka operasyonlar, halkmzn destei ile inançl ve kararl bir ekilde baar ile devam ediyor denildi.

Ana Sayfaya Git