Ağustos ayında PKK’ya kayıplar

Güvenlik güçleri ağustosta 212 PKK'lı etkisiz hale getirdi

Haberler 03.09.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin huzur ve güven ortamn bozmak için bebekleri ve çocuklar dahi hedef alan terör örgütü YPG/PKKya yönelik austosta yurt içi ve dnda düzenlenen operasyonlarda 212 terörist etkisiz hale getirildi.

Ülkenin huzur ve kardeliini bozmaya çalan terör örgütlerine kar Türk Silahl Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl ve Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanlnn kararl mücadelesi, güvenlik korucularnn da desteiyle devam ediyor.

Gece gündüz, yamur çamur demeden ehir merkezleri ve krsal alanlarn yan sra yurt dnda da teröristlerin peini brakmayan güvenlik güçleri, eli kanl terör örgütüne austosta da ar darbe vurdu.

AA muhabirinin derledii bilgilere göre, austosta yurt içi ve dndaki operasyonlarda 212 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK ve gençlik yaplanmasna yönelik austosta birçok ilde gerçekletirilen operasyonlarda, 156 zanl gözaltna alnd, bunlardan 30u tutukland. Dier zanllarn emniyet ve jandarmadaki ilemleri sürüyor.

KNA YOLUYLA 141 TERÖRST TESLM OLDU

Bu yl ikna yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK mensubu says, 31 Austos itibaryla 141e yükseldi.

Yurt içi ve dnda terör unsurlarn yok etmek için çalmalarn ara vermeden sürdüren güvenlik güçleri, bu süreçte örgütün baz sözde sorumlularn da etkisiz hale getirdi.

EHT ÖZEL HAREKAT POLS VEL KABALAYIN KANI YERDE KALMADI

Eren-5 Operasyonlar kapsamnda 5 Austosta Mardinin Nusaybin ilçesi çalköy Mahallesi krsalnda etkisiz hale getirilen teröristin, çileri Bakanlnn Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan Cilo kod adl Süleyman Öztürk olduu tespit edildi.

Van-ran snrnda görevlendirilen Özel Harekat polislerinin gözetleme faaliyeti srasnda snr geçmeye çalrken 5 Austosta etkisiz hale getirdii teröristlerden birinin örgüt içerisinde doktor olarak görevlendirilen Nuda Sason kod adl Süheyla çelik olduu ve sözde Tendürek sorumlusu olarak bölgeye gönderildii saptand.

çelik ve beraberindeki Mihraz-Karayaz-Ari-Aikar Mirza ve Hakk kod adlarn kullanan terörist Haldun Altayn ise 13 Maysta Arnn Doubayazt ilçesi snr hattnda görevli özel harekat polisi Veli Kabalayn ehit edildii saldrya katld belirlendi.

Ayn operasyonda etkisiz hale getirilen dier terörist Xunre Erdal kod adl Nurullah Azmann da daha önce snr bölgelerindeki karakollara yönelik saldrlarn faillerinden olduu tespit edildi.

PKK/KCKNIN SÖZDE YÜRÜTME KONSEY ÜYES ETKSZ HALE GETRLD

MTin austos aynda Irakn kuzeyindeki Sincarda düzenledii operasyonla terör örgütü PKKnn Sincarda faaliyet gösteren kolu YBnin sözde genel sorumlusu Hasan Said Hasan etkisiz hale getirildi.

Hasann, örgüte ait silah ve mühimmat sevkiyatlarnn yan sra Suriye ve Irak arasnda örgüt mensuplarnn intikallerini organize ettii, çocuk yataki Yezidilerin PKKya katlmas ve örgütsel eitim almas faaliyetini planlad tespit edildi. Bu teröristin, PKK/KCKnn sözde yürütme konseyi üyesi olduu ve Irak tarafndan bölücü faaliyetleri nedeniyle arand belirlendi.

Vanda düzenlenen Eren-1 ehit Jandarma Er Mehmet Karac operasyonunda, 19 Austosta etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, terör arananlar listesinde 500 bin liraya kadar ödülle gri kategoride aranan, Rojin Amed kod adl Fidan Kurtpnar olduu bildirildi.

TURUNCU KATEGORDEK TERÖRST STANBULDA YAKALANDI

PKK/KCKnn sözde Erzurum eyaletinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve turuncu kategoride aranan Rodi çevlik kod adl terörist Sonuç Gürdeir, 24 Austosta stanbulun Ataehir ilçesinde sakland ikamette yakaland.

Yakalanan teröristlerden Gürdeirin 11 ayr suçtan aranma kaydnn bulunduu belirlendi. Terör örgütü mensubunun, 9 Ekim 2014te Bingöl l Emniyet Müdürü ve korumasnn yaralanmas, iki güvenlik görevlisinin ehit olmas eylemini gerçekletiren örgüt mensuplar arasnda yer ald bildirildi.

Ayrca söz konusu teröristin, 1 Austos 2016da Bingöl çevik Kuvvet ube Müdürlüüne ait zrhl araca yönelik gerçekletirilen ve 7 polis memurunun ehit olduu, 3 polisin yaraland bomba yüklü araç saldrsn düzenleyen örgüt mensuplarndan biri olduu tespit edildi.

çileri Bakanl, PKKda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten ve turuncu kategoride aranan terör örgütü mensubu Hatun Datan 23 Austosta Diyarbakr Emniyet Müdürlüü ekiplerince yürütülen çalma sonucu yakalandn açklad.

Yakalanan teröristin, 26 Temmuz 2011de Diyarbakr merkezdeki Yeniehir ilçesinde bulunan Asayi ube Müdürlüü/Motosikletli Timler Amirlii Hizmet Binasna el bombas atlmasnn ve Diyarbakr krsalndaki çok sayda eylemin planlaycs olduu belirlendi.

Ana Sayfaya Git