Ahıra saldıran kurtlar 49 keçiyi telef etti

Yeşilköy Mahallesi'nde Seyithan Demirbilek'e ait evin yanındaki ağıla gece giren kurt sürüsü, 49 keçiyi telef etti, 20 keçiyi yaraladı Sabah hayvanlarına yem vermek için gittiğinde durumu fark ettiğini belirten Demirbilek, "Geç uyuduğumuz için ne olduğunu bilmiyorduk. Hayvanlara yem vermek için gittiğimizde şok olduk. Tek geçim kaynağımız hayvanlarımızdı, onları da kurtlara kaptırdık. Zor durumda kaldık." diye konuştu.

Haberler 26.02.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 26.02.2018 - 09:36

Diyarbakrn Kulp ilçesinde ahra saldran aç kurtlar, 49 keçiyi telef etti, 20 keçiyi de yaralad.

Edinilen bilgilere göre, Kulp ilçesi Yeilköy Mahallesi ekirhan çay mevkisinde Seyithan Demirbileke ait 180 küçükba hayvann bulunduu ahra bir grup aç kurt saldrd. Olayda, 49 keçi telef oldu, 20 keçi de yaraland. Sabah saatlerinde ei ile birlikte hayvanlarna yem vermek için ahra gelen Seyithan Demirbilek, gördüü manzara karsnda ok yaad.

KURTLAR SALDIRDI

Olayn gece saatlerinde meydana gelmesi nedeniyle kurt saldrsn fark etmediklerini belirten Demirbilek, Ahrmz hemen kaldmz evin yannda. Hayvanlarmzn kald yerin etrafn tel örgüyle kapatmtk ve bu tel örgünün üstüne ise beyaz renkte bir çadr atmtk. Normal artlarda ahrn kaps kapal olduu için bir insann ahra girmesi bile çok zor. Ancak kurtlar çadr parçalayarak içeri girmi ve hayvanlar telef etmi. Tek geçim kaynamz küçükba hayvanlarmzd, onlar da kurtlara kaptrdk. Zor durumda kaldk ve yetkililerden yardm bekliyoruz dedi.

9 NÜFUSLU ALE PERAN

Ei Remziye Demirbilek ise, Eimle birlikte ahra gittiimizde hayvanlarmzn telef olmasyla oke oldum. 9 nüfuslu bir aileyiz. 4 çocuum okul okuyor. Eimin 120 bin TL civarnda bir borcu var. Biz bu borcumuzun bir ksmn keçilerimizi besleyip Kurban Bayramnda satarak ödeyecektik. Yaklak 50 bin TL civarnda zarar meydana geldi diye konutu.

Ana Sayfaya Git