Ahlaksızlığa tepki yağıyor

İslam düşmanlığını bir kez daha gösteren Sözcü, "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşetinin altına sıraladığı listede Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami statüsüne kavuşasını da koydu. Çok konuşulan manşet sonrası siyaset ve sanat dünyasından birçok isim sert açıklamalarda bulundu.

Haberler 02.01.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni yln ilk gününde Sözcü Gazetesi büyük tepki toplayan bir manete imza at. 2020nin torbasndan felaket ve gözya çkt manetiyle okuyucularyla buluan gazetenin haberinin detaylarnda, dikkatlerden kaçmayan bir ayrnt vard.

AYASOFYANIN BADETE AçILMASI DA FELAKET OLARAK GÖSTERLD

Skandal ötesi haberde; deprem, ç felaketi ve korona gibi felakatlerin sraland ksmda Ayasofyann ibadete açlmas da felaket olarak gösterildi. Temmuz 2020nin felaketi olarak gösterilen kutucukta, Yllarca müze olarak hizmet veren stanbuldaki Ayasofya Camii 86 yl sonra ibadete açld. Dünya tepki gösterdi. ifadelerine yer verildi.

Bakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan ibadete açlan Ayasofya Camii, slam aleminde büyük bir sevince neden olurken, Amerika ve Avrupadan Türkiyeye kar tepki sesleri yükselmiti.

SKANDAL MANET SONRASI TEPKLER çI GB BÜYÜYOR!

Yaplan bu haber sonras sosyal medyada birçok isimden çok sert tepkiler geldi. te o tepkilerden bazlar

ENTOP: BU ZHNYET HANG TOPRAKLARA AT OLABLR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Bakan Mustafa entop skandal manet ile ilgili yapt açklamada Ayasofyann açln 2020nin felaketleri ve hatrlamak istemediimiz olaylar arasnda sayan bir zihniyet... Hangi topraklara ait olabilir? ifadelerini kulland.

çELK: AYASOFYA 2020 YILININ TAçLI YILDIZIDIR

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik de konuyla ilgili yapt açklamada, Milletimizin deerlerinin güçlenmesi için çalmaya devam edeceiz. Milletimizin sevinmesi için gayret edeceiz. Egemenliin millete ait olduu ilkesi pusulamz olmaya devam edecek. Milletimizin duasna ve sevincine katlanlara ne mutlu...

Ayasofya 2020 ylnn taçl yldzdr. Cumhurbakanmza bir kere daha ükranlarmz sunuyoruz. Ayasofya Camiinin açlmasndan ve milletimizin sevinmesinden rahatsz olanlarn bu millete ait her eyle kavgas var. Millete ait olan Egemenlik kaytsz artsz millete aittir ilkesini de sevmiyorlar. eklinde konutu.

OLMPOS DAININ SÖZCÜSÜ

AK Parti Grup Bakanvekili Cahit Özkan Sözcünün haberi ile ilgili sosyal medyadan yapt açklamada Olimpos Dann sözcüsü... ifadelerini kulland.

FAHRETTN ALTUN: CUMHURBAKANIMIZA MNNETARIZ

letiim Bakan Fahrettin Altun, 2020 ylnn bizlere yaatt en müstesna duygu üphesiz ki Ayasofyamzn onlarca yllk hasretinin son bulmas oldu. 2021 ylnn ilk gününü de Ayasofyamzda karladk. Biricik sevdamzn zincirlerini krp hasretimizi dindiren sayn Cumhurbakanmz @RTErdogana minnettarz. ifadelerini kulland.

MEHMET ÖZHASEK: MLLET VE MEMLEKET DÜMANLARININ SÖZCÜSÜ

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehmet Özhaseki de yapt açklamada Millet ve memleket dümanlarnn Sözcüsü olan bir paçavrann Ayasofyann açln deerlendirme biçimi bizler için hiçbir anlam ifade etmemektedir. Ayasofyann aslna rücu etmesini felaket görmek bu topraklara ve bu millete düman olmak demektir. ifadelerini kulland.

EMN AKBAOLU: YAZIKLAR OLSUN

AK Parti Grup Bakanvekili Emin Akbaolu da yapt açklama u ifadelere yer verdi; Ayasofya-i Kebir Camiinin aslna dönerek ibadete açlmasn felaketler arasnda göstererek aziz Milletimizin deerlerine dümanlk yapan zihniyeti yabanclamlara yazklar olsun! Televizyon ekranlarnda baörtüsüne dümanlk ederek milletimiz arasna fitne tohumlar atan CHPli eski vekil ile bu zihniyetin beslendii kaynak ayndr. Bu köhnemi zihniyetle mücadelemiz kesintisiz bir ekilde devam edecektir.

AL ERBA: SLAM MEDENYETNN BÜTÜN ZORLUKLARA RAMEN YÜKSELMEYE DEVAM EDNN SPATIDIR

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Ayasofya Camii ile ilgili Sözcü Gazetesinin skandal manetine cevap olarak Ayasofyann ibadete açlmas, temeli tevhid, tulas ilim, harc erdem olan slam medeniyetinin bütün zorluklara ramen yükselmeye devam ediinin ispatdr Elhamdülillah. dedi.

AHLAKSIZLIIN DBN SERGLEMLER

Uzay Haber ve Söz Gazetesinin Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur, hiç bir fikre, düünceye, zihne, basn ahlak ilkelerine girmeyen bu anlay, ahlakszln, edepsizliin, rezilliin dibidir. Müslüman bir ülkede, müslümanlarn 540 yllk Camisinin ibadete açlmasn, felaket olarak deerlendirmek, bunu habercilik adyla yapmak provokasyondur, toplumu kutuplamann ötesinde çattrmaktr. dedi.

TAM BR FELAKET VE PROVOKASYON

Uluslararas Medya Enformasyon Dernei (UMED) Bakan Aslan Deirmenci, Sözcü, Ayasofyann yeniden ibadete açlmasn 2020nin felaketler listesine eklemi... Üstüne üstlük manet yapm. Yani Sözcünün yapt editöryal bir hata deil, tam bir felaket ve provokasyon! dedi.

28 UBATIN GÖZYAI

Milat Gazetesi Genel Yönetmeni Serdar Arseven, Sözcü Ayasofya Camiinin ibadete açlmasn 2020nin felket ve gözya tablosuna eklemi. Büyük Felket. 28 ubatn gözya! CHPli Fikri Salarn Türbanl hakimin adaletli karar vereceinden kuku duyarm cümlesiyle ayn çerçevede. Güçlenen 28 ubat! dedi.

UUR IILAK: HAZMEDEMEDNZ GTT ULAN!

Ünlü sanatç Uur Ilak da Ayasofya ile ilgili Sözcü Gazetesinin imza att skandal manete Bunca yldr bu milletin manevi hassasiyetini hazmedemediniz gitti ulan... eklinde tepki gösterdi.

MÜSLÜMANLARIN MUTLULUU SZE DERT OLSUN

Ünlü arkc Umut Mürare de Sözcünün Aysofya maneti ile ilgili yapt açklamada eytann Sözcüsü için Ayasofya Camiinin açl tabiki felaket saylr. Müslümanlarn mutluluu size dert olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git