AİHM kararı uygulanmalı

HDP'li Gergerlioğlu, AİHM'in Demirtaş hakkında verdiği kararın uygulanmasını istedi

Haberler 29.01.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerliolu, Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda verdii kararn uygulanmas gerektiini söyledi.

Gergerliolu, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, cezaevlerinde yaanan sorunlara ilikin yabanc bir kuruluun hazrlad aratrmay anlatt.

Türkiyede adliyeler ve cezaevlerinin çocuklarla dolduunu öne süren Gergerliolu, çocuklar adliyelerde, cezaevi avlularnda, cezaevi görü yerlerinde koturuyorlar. Adliyelerin koridorlarnda yatyor bu çocuklar. dedi. Gergerliolu, adliye koridorlarnda bekleyen çocuklara ait olduunu söyledii fotoraflar, basn mensuplarna gösterdi.

KARARA UYULSUN

Gergerliolu, cezaevlerinde kalanlarn saysnn 1974 ylndan 2002 ylna kadar yatay bir seyir izlediini, AK Parti iktidaryla birlikte cezaevlerinde nüfusun arttn ileri sürdü. Ömer Faruk Gergerliolu, Adaletten uzaklarsanz mahkemelerde yarglamalar sürer, cezaevleri dolar. Sosyal adaletten uzaklarsanz adli vakalar artar. Demokrasiden uzaklarsanz siyasi vakalar artar. Bu bir utanç grafiidir. ifadesini kulland.

AHMnin eski HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta hakknda verdii kararn mutlak suretle uygulanmas gerektiini belirten Gergerliolu, AHM tarafndan 22 Aralkta bu karar verildi. Bugün 28 Ocak ve halen bu karar uygulanm deil. Neyi bekliyorsunuz? dedi.

Ana Sayfaya Git