AİHM’den terör örgütü elebaşı Öcalan'a ret

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde kötü muamele gördüğü yönündeki başvuruyu oy birliğiyle reddetti.

Haberler 28.09.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa nsan Haklar Mahkemesi (AHM), terör örgütü eleba Abdullah Öcalann cezaevinde kötü muamele ve ikence gördüü yönündeki bavuruyu oy birliiyle reddetti.

AHM, Öcalann avukatlarnn kötü muamele ve ikence iddialaryla yapt bavuruyu deerlendirerek karara balad.

AHMden yaplan açklamada, avukatlar tarafndan 2010 ylnda yaplan bavuruda, mral Cezaevinde 2008 ylndaki kou aramas srasnda terör örgütü elebana gardiyanlar tarafndan kötü muamele ve ikence uyguland iddialarnn ele alnd ve iddialarn temelsiz bulunarak bavurunun oy birliiyle reddedildii belirtildi.

KÖTÜ MUAMELE DDASI

Açklamada, kötü muamele iddialaryla ilgili delil bulunmad, Öcalann cezaevinde arama yaplan gün ve daha sonraki günlerde doktor kontrolünden geçirildii, herhangi bir fiziki ve psikolojik soruna rastlanmad kaydedildi. Açklamada ayrca Öcalann kendisinin de doktorlara bir ikayette bulunmad, iddialara dair bir hukuki giriimin de söz konusu olmad bildirildi.

Avukatlarnn yapt bavuruda, Avrupa nsan Haklar Sözlemesinin (AHS), yaama hakkn, ikence ve kötü muamelenin yasaklanmasn, adil yarglanma hakkn, etkili bavuru hakkn ve ayrmcln yasaklanmasn düzenleyen 2, 3, 6, 13 ve14. maddelerinin Türkiye tarafndan ihlal edildii öne sürülmütü.

Ana Sayfaya Git