Aile Bakanı Selçuk'tan "nafaka" açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nafaka sürelerinin sınırlandırılması tartışmalarına ilişkin, ''Biz bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz. Tüm tarafların da görüşlerini alarak gerek akademisyenler olsun gerek sivil toplum kuruluşları (STK) ile iletişim halinde yürütüyoruz bu süreci. Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan bu soruna sağlıklı ve kalıcı bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlığımızla bu anlamda çalışmalarımız sürmekte.'' dedi.

Haberler 15.03.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl mart aynda Birlemi Milletler (BM) Genel Merkezinde düzenlenen BM Kadnn Statüsü Komitesi oturumlarnn bu ylki toplantlarna katlan Selçuk, açklamalarda bulundu.

Kadnn ve ailenin güçlendirilmesine dair Türkiyede yaplan çalmalar BMde anlattklarn belirten Selçuk, ayn zamanda ülkeler arasnda fikir alverii yapma imkan bulduklarn söyledi.

Selçuk, 20ye yakn ülkeden bakanla da ikili görümeler yaptklarn kaydederek, görümelerde i birlii anlamas imzalanan ya da imzalanma sürecinde olan ülkelerle neler yaplabileceini, çalma planlarn ele aldklarn ve görütüü tüm bakanlar gelecek aylarda Türkiyede düzenlenecek Aile urasna davet ettiklerini ifade etti.

Türkiyede son 16 ylda hem kadnlarn i gücüne hem de kz çocuklarnn okula katlm oranlarnn arttn dile getiren Selçuk, Kadnlarmzn güçlendirilmesi ve korunmas hepimizin ortak sorumluluu. diye konutu.

- KADINLARA YAKINDA MÜJDE

Yakn zamanda Türkiyede kadnlara bir müjde de vereceklerini vurgulayan Selçuk, unlar söyledi:

Yaknda bir projemiz balayacak. Yava yava müjdelerini veriyoruz. Daha dorusu kelimelerini vermeye baladk, öyle diyeyim. Biz son zamanlarda öyle diyoruz: Kadna deer, aileye deer ve Türkiyeye deer. nallah buradan ne kastettiimizi de yakn zamanda biz projeyi daha da gelitirdikçe sizlerle paylaacaz.

- Bamllkla mücadele için sosyal uyum birimleri açlyor

Bakanlk olarak bamllkla da mücadele ettiklerini anlatan Selçuk, Bakanlmza bal olarak illerimizde bamllkla mücadele için sosyal uyum birimleri açyoruz. dedi.

u anda saynn 21 olduunu, Yeilay Danmanlk Merkezi ile çaltklarn ve daha etkin biçimde de çalacaklarn anlatan Selçuk, bilinçlendirme eitimleri düzenlediklerini ve bu konuda çok yüksek rakamlara ulatklarn ifade etti.

Bakan Selçuk, gençleri bu kötü alkanlklardan kurtarabilmek, onlarn bu alkanlklarn engellemek için ellerinden gelen destei sürdürmeye devam edeceklerinin altn çizdi.

- NAFAKA SORUNUNA SALIKLI VE KALICI çÖZÜM BULMAYI HEDEFLYORUZ

Bakan Selçuk, nafaka sürelerinin snrlandrlmas tartmalarna ilikin ise u deerlendirmede bulundu:

Bizim için önemli olan, bakanlk olarak aslnda en büyük gayemiz, ailenin salkl bir ekilde korunmas ve salkl bir aile ortamnda gelecee öz güvenle bakan çocuklarmz yetitirebilmek. Temel arzumuz da boanmalarn hiç olmamas. Tabii ki baz durumlarda boanmalar gerçekleebiliyor ve bu boanmalar gerçekletii zaman da hiçbir taraf madur etmeyecek ekilde bir çözüm bulunmas taraftaryz.

Mevcut sistemde yaanan baz skntlarn dile getirilmesi üzerine biz Adalet Bakanlmzla beraber bir çaltay gerçekletirdik ve bu konuya dair sivil toplum kurulularn, akademisyenleri ve ayn zamanda kamu kurum ve kurulularndaki arkadalar çardk. Biz bu süreci hükümet olarak büyük bir hassasiyetle izlemeye devam ediyoruz. Tüm taraflarn da görülerini alarak gerek akademisyenler olsun gerek STK ile iletiim halinde yürütüyoruz bu süreci. Hedefimiz yeni maduriyetler yaratmadan bu soruna salkl ve kalc bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlmzla bu anlamda çalmalarmz sürmekte.

Ana Sayfaya Git