Aile sayısı 132 oldu

199'üncü günde, Anne Güli Turan, Tunceli'den 6 yıl önce 17 yaşında dağa kaçırılan kızı Alev Turan için, Şemsettin ve Şahinaz Özcan çifti, Muş'tan 18 yaşındayken kaçırılan çocukları Atilla Özcan için, anne Naile Aykut da Adıyaman'dan 2 yıl önce 22 yaşındayken kaçırılan oğlu İsmail Aykut için kente gelerek oturma eylemine dahil oldu.

Haberler 19.03.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen aile says, 199üncü günde, Anne Güli Turan, Tunceliden 6 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz Alev Turan için, emsettin ve ahinaz Özcan çifti, Mutan 18 yandayken kaçrlan çocuklar Atilla Özcan için, anne Naile Aykut da Adyamandan 2 yl önce 22 yandayken kaçrlan olu smail Aykut için kente gelerek oturma eylemine dahil oldu.

PKKDAN KAçAN OULLARI, KNC DEFA KAçIRILDI

2016 ylnda terör örgütü PKK tarafndan 2 kez kaçrlan oullar Atilla için Mutan gelen emsettin ve ahinaz Özcan çifti, HDP Diyarbakr l Bakanl binas önündeki oturma eylemine katld. Baba emsettin Özcan, olu kaçrldktan 6 ay sonra güvenlik güçlerine teslim olduunu, bir süre sonra yine PKK tarafndan kaçrlarak Yüksekovaya götürüldüünü söyledi. Özcan, o tarihten bu yana olundan bir daha haber alamadn ifade ederek, Kendi çocuklarn neden göndermiyorlar, gelip bizim çocuklarmz kaçryorlar. Biz devletiz diyorlar, bizim devletimiz Türkiyedir dedi.

Acl anne ahinaz Özcan da olunu geri istediini belirterek evladn alana kadar oturma eylemini sürdüreceini ifade etti.

ADIYAMANLI ALENN KATILIMI

Adyamandan 2 yl önce 22 yandayken kaçrlan olu smail Aykut için eyleme katlan Naile Aykut, Kürtçe yapt açklamada, olunun kaçrld srada üniversite hazrlk kurslarnda eitim gördüünü belirterek, evladndan 2 yldr haber alamadn, kendisine kavuuncaya kadar oturma eylemini sürdüreceini söyledi.

çok özledii evladna bir an önce kavumak istediini belirten Aykut, unlar dile getirdi: Olumu istiyorum. HDP ve PKK olumu kandrarak götürdüler. Olum gelinceye kadar buradan kalkmayacam. çocuumu getirsinler. smail olum, seni kandrdlar. Ailece çok üzülüyoruz. smail seni çok özledim. Onlarn çocuklar özel okullara gidiyor, bizim çocuklarmz kandryorlar. smail gel devletine teslim ol. Ben devletimin yanndaym. Sen de gel devletinin yanna.

TUNCELL ANNENN çILII

Tunceliden 6 yl önce 17 yanda daa kaçrlan kz Alev Turan için evlat nöbetine katlan Güli Turan da HDP ile PKK arasnda bir fark olmadn kaydetti.

Annelerin eylemini televizyonda izlediini ve eyleme katlmaya karar verdiini aktaran Turan, kzn almadan HDP il binasnn önünü terk etmeyeceini aktard.

Turan, Kzm istiyorum. Kzm HDP, PKK götürdü. 6 yldr kzma hasretim. Kzm eer beni görüyorsan, duyuyorsan, bana acyorsan ne olur eve dön. Ben sana hasretim. Gel güvenlik güçlerine, devlete teslim ol. Devletimiz büyüktür. Kzm onlara güvenme, dön evine. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git