Aile sayısı 152'ye yükseldi

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemine 370’inci gününde bir aile daha katıldı.

Haberler 09.09.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde balatlan evlat nöbeti eylemine 370inci gününde bir aile daha katld.

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019dan itibaren farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin says gün geçtikçe artyor. Eylemin 370inci gününde 152. aile olan ve 2015 ylnda 13 yanda iken kaçrld iddia edilen Erdal çetin için annesi Ruen çetin eyleme katld. TEOG snavna girmek için evden çktktan sonra bir daha kendisinden haber alnamadn ve 6 yldr çocuuyla görümediini söyleyen anne çetin, çocuunun dada olduunu ve HDP tarafndan kaçrldn söyledi. çetin, 13 yandayd kaçrld zaman olumu istiyorum gelmesini istiyorum. Devletimiz çok ükür yanmzda her türlü desteini veriyor, olumun kavumasn istiyorum 6 yldr. TEOG snavna gitti, kaçrldn ve oraya gittiini sonradan örendik. En bata devletimize bavurduk, kayp ilan verdik. Devletimizde bize yardmc oluyor, umutsuz deilim. Olumu çok seviyorum bir an önce inallah kavuuruz dedi.

Ana Sayfaya Git