Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şırnak'ta

ŞIRNAK'ta temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, devlet millet kucaklaşması için geldiklerini belirtti.

Haberler 27.12.2016 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnaka gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindeki heyeti eraffetin Elçi Havalimannda Vali Ali hsan Su, AK Parti l Bakan Mehmet Aan ve parti yöneticileri karlad. Daha sonra rnak Valiliine gelen bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindekileri, rnak Belediyesine kayyum atanan Vali Yardmcs Turan Bedirhanolu ile kurum müdürleri karlad. Bakan kendisini çiçekle karlayan Büra adndaki çocukla ksa bir sohbet etti. Valilie geçen Bakan Kaya, Valilik eref defterini imzaladktan sonra Vali Sudan kentin sorunlar hakknda ksa brifing ald. rnakn 490 bin nüfusa sahip olduunu anlatan Vali Su, öyle konutu:

Nüfusumuzun yüzde 48i, 18 ya ve altdr. O yüzden gerçekten gençlie hizmet gerekmektedir. Onun için de youn çalmalarmz devam ediyor. Malumunuz üzere bölgede terör sebebiyle operasyonlar gerçekletirildi. Ama hepsi de çok olumlu ve güzel bir ekilde geçti. Cizrede 4 operasyon, silopide 2 operasyon, dilde 1 ve rnak merkezde 1 opersyon yaptk. Buralarn hepsi de teröristlerden temizlendi. Malumunuz bu bölgelerde PKK terör örgütü barikatlar kurmutu, çukurlar kazmt. Bu barikatlar, çukurlar ve hendeklere patlayclar döemiti. Ama bunlarn hepsi polisimizin, silahl kuvvetlerimizin, korucularmzn ortak operasyonu ile temizlendi. Vatandalarmz uan huzur içerisinde, güvenli bir ekilde hayatlarn devam ettiriyorlar. Bundan sonra yapmaya çaltmz buralarn imar ile ilgili çalmalar. Bu bölgelerde çok önemli çalmalar devam etmektedir. Gerekse aile ve soysal politikalar bakanl bünyesinde gerekse dier bakanlklar bünyesinde gerçekten çok ciddi önemli çalmalar gerçekletirdi ve gerçekletirmeye de devam ediyor. rnakta herhangi bir skntmz yok. Her ey güzel gidiyor.

Aile ve Soysal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ise, devletle, milletin kucaklamas için buraya geldiklerini belirtirken, öyle dedi:

Onun için buradaki programmz esnaf ziyareti, ev ziyaretlerine yapmak istedik. Youn ve güzel bir gün geçireceiz. Milletimizle, vatandalarmzla kucaklaacaz inallah. Operasyonlarla birlikte milletle, özellikle 15 Temmuz sonrasnda bizi çok duygulandran, bayraklaryla sokaklara çkan vatandalarmz gerçekten o vatann seven, bayran seven insanlarn duruu bizi duygulandrd. Biz de ayn akla, ayn heyecanla daha fazla hizmet için gece-gündüz çalacaz.

Daha sonra basna kapal devam eden görüme ardndan Aile ve sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve beraberindekiler AK Parti il tekilat ve sivil toplum kurulular ile bir araya geldi. Askeri tuay ziyaret ederek, burada askerlerle görütü, ölen yemei yedi. Bakan Kaya, son olarak Cizre lçesine geçerek burada temaslarn sürdürdürdü.

Ana Sayfaya Git