Aileler destekledi

Bakan Soylu’nun açıklamaları HDP’lileri çıldırttı, evlat nöbetindeki ailelerden destek geldi

Haberler 14.12.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bütçe görümelerinin sürdüü TBMM Genel Kurulunda dün çileri Bakan Süleyman Soylunun konumas srasnda gerginlik yaand. HDPli vekiller tarafndan protesto edilen Bakan Soylu, HDPli vekillere teröristsiniz diyerek sert tepki gösterdi. Açklamalar alklanan Bakan Soyluya bir destek de evlat nöbetindeki ailelerden geldi.

çileri Bakan Süleyman Soylu, dün bütçe görümelerinde TBMM kürsüsünde açklamalarda bulundu. Meclis Genel Kurulunda HDP tarafndan ortaya atlan iddialara yant vermek üzere konuan Bakan Soylu, Örgüte istihbarat salayan, belediye kepçesiyle çukur, barikat kazan, belediye aracyla terörist cenazesi kaldran, bombal eylem yaptran, teröristin adn cadde ve sokaklara verenlere göz yummuyoruz. Teröriste terörist diyoruz, destekçisine de terörist diyoruz, ihbarcsna, i birlikçisine, çocuklar kandrp daa gönderen belediye bakanna terörist diyoruz, mraldaki devrik terörist bana terörist diyoruz. Koltuu için birbirini yiyen Edirnedeki Demirtaa da, Karaylana da, tecavüzcü Duran Kalkana da terörist diyoruz. Bizim yaptmz sadece terörle mücadele deildir, bu aslnda emperyalizmin bütün kollaryla mücadeledir. Bu bir kalknma mücadelesidir demiti. Bakan Soyluya yapt açklamalardan dolay bir destek de bir yldan fazla süredir HDP Diyarbakr il binas önünde evlat nöbeti tutan ailelerden geldi.

Bakan Soylu az yapm

2 Ekim 2015te vatani görevini yapmak üzere birliine giderken Tuncelinin Pülümür ilçesinde PKKl teröristler tarafndan kaçrlan Müslüm Altntan babas evket Altnta, Bakan Soylunun az bile yaptn söyledi. Biz Kürtleri temsil ediyoruz diyen HDPye tepki gösteren Altnta, 9 yandaki bir çocuu alp götürüyorlar. Keza benim olum da 6 yldr, baka polis, asker ailelerinin çocuklar da esir. Halk galeyana getirip sokaa dökmelerine baktmz zaman, yani bunlarn yapt hangi eyleme amin diyeceiz. Bunlar utanmadan, sklmadan hala biz Kürtler için savayoruz diyorlar. Teröristtir tabii ki, bunu destekleyenler de teröristtir, bunlara yardm, yataklk yapanlar da teröristtir. Bu zulmü görüp de zulme ortak olanlar kastediyorum. Selahattin Demirta terörist, HDPli vekiller zaten terörist. Benim olumu HDP binasna getirmiler dedi.

Hakkaride 2016 ylnda 9 yanda daa kaçrlan Hamza Adyamann annesi Rukeyde ile ablas Aysun Adyaman, Bakan Süleyman Soylunun meclis kürsüsünde HDPlilere verdii sert tepkiyi desteklediklerini dile getirdi. Abla Adyaman, Süleyman Soyluya katlyoruz. Kesinlikle HDP ve yandalar teröristtir. Terörist olmasalard 9 yandaki kardeimi kaçrp daa teslim etmezlerdi. Bunca annenin sebebi olmazlard. Süleyman Soyluya katlyoruz sonuna kadar eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git