Aileler şaşkın!

Evleri yıkılma tehlikesi bulunan aileler, ’15 gün içerisinde evleri tahliye edin’ yazısıyla neye uğradıklarını şaşardı.

Haberler 02.06.2018 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, geçtiimiz günlerde ar yalar nedeniyle evleri yklma tehlikesiyle kar karya kalan yaklak 20 aile, belediyeden gelen 15 gün içerisinde evleri tahliye edin yazs ile neye uradklarn ard. Gidecek yerleri olmayan aileler, yklmaya yüz tutan evlerinde bekliyor.

TAHLYE EDLEN K BNA SAKN

Balar ilçesi Muradiye Mahallesinde 10 gün önce ar yalar nedeniyle iki binada yklmalar balad. Bu tarihte çevre ve ehircilik l Müdürlüü yetkilileri, mimarlar ve yap dayanklln deerlendiren görevliler, zarar gören her iki binann da her an yklabilecei raporu oluturdu. Yaplan deerlendirmeleri göz önünde bulunduran Balar Belediyesi yetkilileri, burada yaayan 20 aileye, 15 gün içerisinde evlerin tahliye edilmesine ilikin belge gönderdi. Evlerinde korkuyla bekleyen vatandalar, iddiaya göre belediyeye giderek evleri tahliye edebileceklerini fakat maddi durumlarnn olmadn kendilerine yardm edilmesini talep etti. Taleplerine olumsuz yant alan vatandalar da yklma tehlikesi bulunan evlerinde kalmaya devam etti.

ÖLECEKSE EVMZDE ÖLELM

Bna sakinlerinden Ata Dayürek, yaklak 10 gün önce yalarn youn olduu bir dönemde binalarndan talarn dümeye baladn söyledi. Dayürek, Bunun üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, zabta, polis, salk ekipleri buraya geldi. nsanlarn can güvenliinin olmadna ilikin tespit yaptlar. Burada inceleme yaptktan sonra rapor yazp Balar Belediyesine göndermiler. Raporda, insanlarn bu binalarda doru deil, tahliye edilmesi gerekir diye bilgi sunulmu.

EVMZN TAHLYES STENLD

Bunun üzerine belediye de bize bir yaz gönderdi, 15 gün içerisinde bu evlerin tahliye edilmesine yönelik. Biz çkp gidelim, tamam kabul gidelim ama nereye gidelim. Biz de yetkililerle görütük, yaklak 200 insan burada yayor, maddi durumlarmz iyi deil. Hiçbir kurumdan maddi destek alamadk. Bize maduriyetlerin giderilmesi adna maddi destek vermem lazm ama ödeneklerinin olmad için bu yardm yapamam dediler. Biz buradan baka bir yere gidemeyiz. Eer bize yardm etmeyeceklerse braksnlar kendi evimizde ölelim. Öleceksek kendi evimizde öleceiz. Maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz dedi.

Bina sakinlerinden Recep Azda da, çeitli kurumlara gittiklerini herhangi bir cevap alamadklarn söyledi. Maddi durumlarnn yetersiz olduunu kaydeden Azda, ölümü beklediklerini ifade etti.

BALAR BELEDYE BAKANI

Öte yandan konuyla ilgili Balar Belediye Bakan Birsen Kaya Akat ise, çevre ve ehircilik l Müdürlüünün ald rapora istinaden böyle bir tahliye karar aldklarn belirterek, unlar kaydetti:

Vatandalarmzn yardm taleplerine hiçbir ekilde olumsuz yant vermedik. Belediyemizin sosyal konutlar olmad için vatandalarmz Büyükehir Belediyesinin sosyal konutlarna yönlendirdik. Vatandalarmzn madur olmasn biz de istemeyiz.

Ana Sayfaya Git