Aileler tepkili

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Diyarbakır'da bizim Kürt kardeşlerimizi öldürenlerle, Yasin Börülerimizi şehit edenlerle aynı safta olamayız. Biz Diyarbakır'da öldürülen kardeşlerimizin yakınlarının yanındayız" sözlerine 2014'te Kobani olayları olarak da bilinen olaylarda çocukları yaşamını yitiren aileler destek verdi.

Haberler 25.11.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Isparta, Burdur, Gümühane, Kastamonu ve Sinop 7nci Olaan l kongrelerine Vahdettin Kökünden canl olarak video konferans yoluyla balanarak yapt konumasnda, Diyarbakrda, bizim Kürt kardelerimizi öldürenlerle, Yasin Börülerimizi ehit edenlerle ayn safta olamayz. Onlarn savunmasn yapmaya kalkanlar kusura bakmasnlar ama AK Parti olarak biz Diyarbakrda öldürülen kardelerimizin yaknlarnn yanndayz dedi.

VAHET GÖRMEZDEN GELP DESTEK VERC SÖZLER SÖYLENMES BZ ÜZÜYOR

Olaylar srasnda yaralanan Yusuf Er, Bülent Arnçtan, HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirta ile ilgili böyle bir açklama beklemediklerini belirterek, Bülent Arnç, AK Parti döneminde de sevdiimiz bir insandr. Her kim olursa olsun olayn vahetini, Selahattin Demirtan bizzat kendi açklamasn görmezden gelip de ona destek verici sözler söylerse biz çok üzülüyoruz. Bunlardan dolay yapm olduu açklama bizi çok kötü etkiliyor. Biz böyle konumalar olsun istemiyoruz. Cumhurbakanmz, Bülent Arnçtan sonra bir açklamada bulunuyor. Biz desteklerini bugüne kadar aldk. Olayla ilgili sorumlu olan kiilerin cezalandrlmas, onlarn bir an önce alnmas bize daha çok destekleyici olacaktr. Cumhurbakanmz açklamasnda ailelere destek verdiini söyledi. Biz ailelere verilen destein fazlasn bekliyoruz. Mesela mahkemelerin güvenlik gerekçesiyle ilk dönemden alnp Ankaraya götürülmesi. Yani bunlarn sorumlularnn da bulunmasn istiyoruz. Cumhurbakanmzdan özellikle istirhammzdr. Bize biraz daha sahip çkmasn istiyoruz. Arkadalarm ve Yasin Börü o gün ehit oldular. Allah onlar efaatine nail etsin. Gerçekten de vahi bir ekilde katledildiler. Türkiyede, bu topraklarda yani bu zamana kadar böyle bir ey görmedik. lk kez ahit olduk. Allah, bir daha böyle bir ey yaatmasn dedi.

Kobani olaylarnda yaamn yitiren Ahmet Hüseyin Dakakn babas Öztekin Dakak ise, Kerbelada Hüseyinin bana ne gelmise benim Hüseyinimin bana da ayns geldi diye konutu.

37 K YAAMINI YTRMT

Terör örgütü DEAn Suriyedeki iç sava srasnda, Kobaniye saldrmas üzerine Ekim 2014te HDP Genel Merkezinin sosyal medya hesabndan ve HDP Merkez Yürütme Kurulundan (MYK) sokaa çkma çars üzerine Kobani olaylar olarak da bilinen 6-7 ve 8 Ekim tarihlerinde çkan olaylarda 37 kii hayatn kaybetti. Balar ilçesinde ihtiyaç sahiplerine kurban eti datan Yasin Börü (16), Ahmet Hüseyin Dakak (19), Riyat Güne (26), Hasan Gökguz (25) ve Yusuf Er de (24) terör örgütü PKK yandalar tarafndan hedef alnd. Bir binaya giren Börü ve arkadalar burada dövüldü. Yusuf Er, yaral halde saldrganlarn elinden kaçarken, Börü, Dakak, Güne ve Gökguz, 3üncü kattan aa atld. Daha sonra silahla vurulup, defalarca bçaklanarak öldürüldü.

Ana Sayfaya Git