Ailelerin direnişi sürüyor, sayı her geçen gün artıyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiası ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelen ailelerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Oğlu Sabri'nin 2015 yılında dağa kaçırıldığını kaydederek oturma eylemine katılan Dilber Ayhan, "Oğlum beni görüyor veya izliyorsa kaçıp gelsin devletimize teslim olsun. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" dedi.

Haberler 03.02.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklar terör örgütü PKK tarafndan kaçrlan ve Diyarbakrda HDP il binas önünde oturma eylemi yapan aile says 153üncü gününde 78e yükseldi. Dilber ve Hasan Ayhan çifti çocuu Sabri Ayhann 2015 ylnda Siirtte lise örencisiyken terör örgütü mensuplarnca kandrlarak daa götürüldüünü ve o tarihten bu yana kendisinden haber alamadklarn kaydederek, HDP önündeki evlat nöbeti eylemine katld.

Olu Sabrinin 2015 ylnda bir gün okula gitmek için evden çktn ve kendisinden bir daha haber alamadklarn kaydeden baba Hasan Ayhan, Olumu daa kaçrdlar. Kimlerin götürdüünü bilmiyorum. Televizyonda gördüm aileler buraya gelmi. Ben olumun geri gelmesi için burada bulunan ailelere katldm. Olumun piman olup evine gelmesini istiyorum. Eer beni görüyor veya izliyor ise kaçp devletimizin güvenlik güçlerine teslim olsun diye konutu.

Türkçe bilmedii için Kürtçe konuan anne Dilber Ayhan ise olunun 16 yandayken kandrldn ve daa kaçrldn ifade ederek, Olum beni görüyor veya izliyor ise kaçp gelsin devletimize teslim olsun. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin eklinde konutu.

Ayhan ailesi daha sonra ellerinde çocuklarnn fotoraf ile eyleme katld.

Ana Sayfaya Git