Ailelerin matemi dinmiyor

Evlatları katledilen aileler saldırının her yıl dönümünde bu büyük acıyı derinden yaşıyor. Acıları her geçen gün katlanan, oğullarına duydukları hasretle sık sık mezarlarını ziyaret eden ailelerin teröre tepkisi büyüyor.

Haberler 07.10.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çars üzerine 6-7 Ekim 2014te Ayn el Arap bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü, Hasan Gökguz, Hüseyin Dakak ve Riyad Günein ailelerinin matemi dinmiyor.

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde 3 yl önce Kurban Bayramnda ihtiyaç sahiplerine et datrken terör örgütü PKK yandalarnca vahice katledilen gençlerin ailelerinin acs, aradan geçen zamana ramen ilk günkü gibi taze.

Evlatlar katledilen aileler saldrnn her yl dönümünde bu büyük acy derinden yayor. Aclar her geçen gün katlanan, oullarna duyduklar hasretle sk sk mezarlarn ziyaret eden ailelerin teröre tepkisi büyüyor.

SA OLDUKçA OLUMU UNUTMAYACAIZ

Yasin Börünün babas Fikri Börü, AA muhabirine yapt açklamada, 3 yl önce yaanan vaheti lanetledi. Olunun vahice katledilmesinin kendilerine ar geldiini dile getiren Börü, Allah katnda ise gönüllerinin rahat olduunu söyledi.

Börü, çocuum kurban eti datrken kimsenin malna ve canna zarar vermeden ehit edildi. Aradan geçen üç yla ramen hiç unutmadk. Her zaman aklmzda yer alyorlar. diye konutu.

Yasin Börü gibi çocuklarn fakir insanlara kurban eti datmas bizleri sevindiriyor. çou genç bakyorsunuz elence yerlerinde ama benim olum gönüllü olarak fakirlere kurban eti datyordu. diyen Börü, böyle gençlerin yetimesini istediklerini belirtti.

Börü, olunun hiçbir zaman kalp krmadn vurgulayarak Biz sa oldukça olumu unutmayacaz. Yasin yaam olsayd üniversiteye gidecekti. Yokluu her zaman belli, hiç aklmzdan çkmyor. ifadelerini kulland.

BBU VAHET UNUTAMAYIZ

Hüseyin Dakakn babas Öztekin Dakak, oluna özlem ve hasretle yaadn anlatt. Her 6-7 Ekimde artk akllarna Yasin Börü ve arkadalarnn geldiini aktaran Dakak, onlar özlem ve hasretle yadettiklerini vurgulad.

Dakak, katledilen gençlerin fakir ve madur insanlara yardm ettiine iaret ederek çok faydal iler içerisinde yer aldlar. Aradan deil 3 yl, 3 bin sene de geçse bu vaheti ve gençleri hayatta unutamayz. deerlendirmesini yapt.

CERMZ VERDK

Hasan Gökguzun babas Mehmet Gökguz da aradan geçen zamana ramen katliam dün yaanm gibi ac duyduklarn aktard. O günü hiç unutmayacana dikkati çeken Gökguz, öyle konutu:

6-7 Ekim saldrlar ve 15 Temmuz darbe giriimi ayn amac tayordu. O günkü olaylar gece ve gündüz hiç aklmzdan çkmyor. O gün vahet günüydü. Olumun öldürüldüü haberi gelince kimse beni tutamyordu. Olum kötü insanlarn safnda ölmedii için Rabbime hamdettim. Bir ey ne kadar deerli de olsa onu verirsiniz ama cierinizi veremezsiniz. Biz cierimizi Allaha verdik.

Eiyle sürekli olunu konutuklarn dile getiren Gökguz, unlar söyledi:

Biz zamann canileri tarafndan balkonlardan atldk ve bedenlerimizi paramparça ettiler. Hazreti Hüseyini nasl ki Kerbelada su içerken ehit ettilerse benim olum ve arkadalarn da kurban datrken ehit ettiler. Torunlarm durmadan babalarn soruyorlar. Olum gittikten sonra kimsemiz kalmad. Torunlarma baktm zaman Hasan görüyorum. En büyük tesellimiz olumdan kalan torunlarm. Torunlarmn babalarnn yolunda gitmesini istiyorum.

Gökguz, Allahtan bir daha Müslümanlara böyle günler göstermemesini dilediini kaydetti.

OLAY

6-7 Ekim 2014te HDP Merkez Yürütme Kurulu ve HDP E Bakan Selahattin Demirtan Sokaa çkn çars üzerine, terör örgütü PKK/PYD yandalarnn Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle 35 ilde gerçekletirdii iddet olaylarnda 2 polis ehit olmu, Diyarbakrda yoksullara kurban eti datan Yasin Börü ve üç arkadann da aralarnda bulunduu 31 kii hayatn kaybetmi, 221 vatanda ile 139 polis yaralanmt.

Terör örgütü yandalarnn saldrlar sonucu çok sayda ev ve i yeri ile okul, kültür merkezi, müze ve yurt binasnda hasar olumu, olaylar nedeniyle zarar gören esnafa devlet tarafndan yaklak 50 milyon liralk ödenek salanrken, iddet eylemlerinin devlete maliyetinin 300 milyon lirann üzerinde olduu belirlenmiti.

Ana Sayfaya Git