Ajanda'nın sırrı!

HDP AJANDASINDA, PKK'lıların isimleri, kod adları ve yakınlarına ait telefon numaralarının yer alırken, farklı tarihlerde gerçekleştirilen birçok terör eyleminin faillerinden olan ve etkisiz hale getirilen örgüt üyelerine ait bilgiler de tespit edildi.

Haberler 13.11.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda polisin HDP il binasnda yapt aramada ele geçirilen, gizli bölmeye saklanm ajandada, birçok saldrnn faili PKKl teröristlerin isimleri, kod adlar ve yaknlarnn irtibat numaralar tespit edildi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas kapsamnda Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliinden alnan arama ve el koyma kararna istinaden, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ve çevik Kuvvet ekiplerince HDP il ve Yeniehir ilçe binasnda 22 Ekimde gerçekletirilen aramada ele geçirilen dokümanlara ilikin inceleme sürüyor.

Partinin il binasnda gizli bir bölümde saklanan, baz HDP yöneticilerinin Seçilmi delegelerimizin isimleri var. dedii ajandada, aralarnda terörden arananlar listesinde bulunan ve etkisiz hale getirilenlerin de olduu baz PKKl teröristlerin bilgilerinin yer ald belirlendi.

Ajandada yaplan incelemede, terörden arananlardan listesinde mavi kategoride yer alan terör örgütü PKKnn sözde orta saha sorumlusu Azat Farkin kod adl Nevzat Gündüz ve yeil kategoride bulunan 2016 ylnda Elaz l Emniyet Müdürlüü binasna gerçekletirilen bombal saldrnn planlaycs olarak aranan Serhldan kod adl terörist Hakan Kzl ile halen aranan gri kategoride yer alan ve 2015te Diyarbakrda iki polisin ehit edildii, Baro Bakan Tahir Elçinin öldürüldüü saldrnn faillerinden Hakk Amed kod adl Uur Yakr ve yaknlarnn bilgilerinin yer ald tespit edildi.

- PKKnn çukur saldrlarnn sorumlularnn isimleri de ajandada

Diyarbakrn Sur, Silvan ve Balar ilçesinde 2015 ve 2016da PKKl teröristlerce çukur kazlarak, barikat kurularak gerçekletirilen saldrlarn sorumlularndan Munzur Batman kod adl Bedrettin Torap, çiyager Harun kod adl Cihat Türkan, Farkin Demhat kod adl Hakan Özünlü ile terörist Uur Burakmakn adnn da ajandada olduu belirlendi.

Teröristlerin isimleri, kod adlar ve yaknlarna ait telefon numaralarnn yer ald ajandada farkl tarihlerde gerçekletirilen terör saldrlarnn faillerinden olan ve etkisiz hale getirilen teröristlerden u isimler bulunuyor:

2015 ylnda Diyarbakrda iki polisin ehit edildii, Baro Bakan Tahir Elçinin öldürüldüü saldrlarn faillerinden Bahoz Cudi kod adl Mahsum Gürkan, rnakn Cizre ilçesinde zrhl polis ekibine roketatarl saldrnn faili olarak aranan Numan Gabar kod adl Ferhat Karaduman.

Diyarbakrda yürütülen terör soruturmas kapsamnda HDP il binasnda 22 Ekimde yaplan aramada, PKKl teröristlere ait bilgilerin bulunduu gizli bölmeye saklanm bir ajanda ile çok sayda doküman ele geçirilmi, incelenen ajanda ve dokümanlarda, cezaevlerinde açlk grevinde bulunan teröristlerin listesi, etkisiz hale getirilen teröristlerin cenaze ilemleriyle ilgili bilgilerin yer ald belirlenmiti.

Gözaltna alnan HDP l Bakan Zeyyat Ceylan ve Yeniehir lçe Bakan Remziye Szcnn da bulunduu 4 partiliden Ceylan ve bir partili tutuklanm, dierleri adli kontrol kararyla serbest braklmt.

Ana Sayfaya Git