Ak Parti açılımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın ve Türkiye'nin hızla değiştiği bir dönemde Ak Parti'yi durağanlığa mahkum etmeye haklarının olmadığını söyleyerek, "Bir kez daha söylüyorum davası, yüreğinde hizmet aşkı, kafasında projesi bulunmayan, ilkelerimize tüm benliğiyle bağlı olmayan hiç kimse Ak Parti'de yönetici konumuna gelemez, bu böyle biline" dedi.

Haberler 14.08.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve Ak Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Antalyadaki Expo Kongre Merkezinde partisinin il bakanl tarafndan düzenlenen Geniletilmi l Danma Meclisi Toplantsna katld. Toplant öncesi Expo alanna kendi araçlaryla gelen partililer, buradan servislerle Expo Kongre Merkezine götürüldü. Alana giren tüm araçlar tek tek güvenlik kontrolünden geçirildi. Aramalar srasnda uzun kuyruklar olutu. Partililer, Kongre Merkezi giriinde de iki kez üst aramasndan geçirildi. Kongre merkezine girenlerin üzerindeki çakmaklar görevlilerce alnd. Girite gazeteciler de sk aramadan geçirildi. Akreditasyon kart olmayan gazeteciler içeri alnmad. Basn mensuplarnn salona bilgisayar, ses kayt cihaz, fotoraf makinesi ve kamerayla girmesine de izin verilmedi.Tamamen dolan salonda konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ak Partinin kentine, gençliine kymet veren bir hareket olduunu söyledi. Seçme yann 18 olduunu hatrlatan Erdoan, seçilme yan da 18e indirdiklerini kaydetti. Gençlerle gurur duyduklarn ifade eden Erdoan, Fetih gençliinin bir özellii var. Bir ça kapatt bir ça açt. Ecdadmz bir ça kapatp bir ça açtna göre, onun varisleri olan torunlar da inallah 21inci asr ecdadnn asr haline dönütürecektir. Onun için hedefler koyduk. Ne dedik, 2053, 2071. nallah 26 Austosta Malazgirtteyiz. Tüm gençliimizi Malazgirtte beraber bulunmaya davet ediyorum. Bu yl ayn çanakkaleyi olduu gibi Malazgirti de anacaz dedi.

TÜRKYE BÜYÜK SALDIRILARA MARUZ KALDI

Türkiyenin özellikle son 4 yldr içeride ve darda tarihinin en büyük saldrlarna maruz kald bir dönem olarak kaytlara geçtiini belirten Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:Bu dönemde bir ülkeye yöneltilebilecek tüm saldrlar gördük, yaadk. Türkiyeyi hedef alanlar, Ak Partiyi bo brakr m? Brakmadlar. Bu süreçte partimize de pek çok tuzak kuruldu. 2013teki Gezi olaylarnn ve 17-25 Aralk emniyet, yarg darbe giriiminin, 2014teki mahalli idareler ve cumhurbakanl seçimlerinin, 2015teki 7 Haziran ve 1 Kasm seçimlerinin, bölücü örgütün çukur eylemlerinin ve DEA saldrlarnn, 2016daki 15 Temmuz hain darbe teebbüsünün, son olarak da 16 Nisan halk oylamasnn mecrasndan çkartlma gayretlerinin, tüm bunlarn amaçlarndan biri de Ak Partiyi sarsmak, mümkünse parçalamaktr. Hamdolsun Allahn yardm, milletimizin destei ve dava arkadalarmzn metanetiyle tüm bu saldrlar boa çkardk. Ülkemizin bu karmak döneminde partimiz içinde de yolunu kaybedenler elbette oldu. Milletvekillerinden, belediye bakanlarndan, tekilat mensuplarndan baz firelerle elbette karlatk. Fakat yaadmz saldrnn büyüklüünü dikkate aldmzda, hamdolsun bunlarn says ve oran gerçekten çok düük.

CUMHURBAKANLII HÜKÜMET SSTEMNN ADIMINI ATIYORUZ

Cumhurbakan Erdoan, ilk defa bu kadar geni bir l Divan toplants yaptklarn söyledi. Neden diye soran Erdoan, çünkü artk bir Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin admn atyoruz. 2019un martnda bir yerel seçim yapacaz. Ardndan kasmnda bir parlamento seçimi ve cumhurbakanl seçimi yapacaz. Buna çok kararl hazrlanmak durumunda deil miyiz? Öyleyse zaman kaybna tahammülümüz yok. çok çalacaz çok. Durmak yok, yola devam dedi.

ERENN ANNESN ARADIM

Trabzonun Maçka lçesinde teröristlerin açt ate sonucu ehit düen 15 yandaki Eren Bülbülün annesini de telefonla aradn belirten Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:Türküyle, Kürdüyle, Lazyla, çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasyla, Bonakyla, Arnavutuyla velhasl 80 milyon biz tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar. Biz tek millet olarak inallah gelecee yürüyecek ve böylece 21inci asr Türk milletinin asr olarak dünyaya haykracaz. Allah rahmet eylesin. Eren kaç karde biliyor musunuz? Bunlar 13 kardeler. Anneye bak anneye. Aye hanmn 13 evlad vard, bir tanesi de Erendi. Bana dedi ki Siz en az 3 dediiniz zaman ben yanl m yaptm diye düündüm dedi. Dedim olur mu, sen Allahn ve resulünün emrini yerine getirdin. Sen ne güzel annesin ki cenneti 13 evladnla teminat altna aldn. Bayramz görüyorsunuz. Rengi ehidimizin kan, hilal bamszlmzn ifadesi, yldz ite Eren gibi her ehidimizin ta kendisi. Bir ehidimizin düüü yldzn dümesi gibidir. O kadar önemli.

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, terörle mücadelede kararlla vurgu yapt. Erdoan, öyle dedi:780 milyon kilometrekareyle tek vatanda yayoruz. Tek vatanda bölmek, parçalamak böyle bir ey mümkün mü? Buna teebbüs edenlere biz o topraklar ne yaptk, mezar, mezar. Onlarn inlerine gireceiz dedik, girdik mi? Girdik. Hala da girmeye devam ediyoruz. çünkü bu ülkeyi bölmeye gayret edenlere, bu topraklar biz yaanmaz hale getireceiz. Bunda kararlyz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden baka herhangi bir devletimiz yok. Devletimizi kimse bölmeye gayret etmesin, böyle bir yola tevessül edenin yeri bellidir, inlerine gireceiz dedik, inlerine girdik ve o inlerden onlar söküp çkartarak onlara bedelini ödettik. Bu kriterlerin dnda kalan herkes bizim için defoludur, yorulmutur, yolunu kaybetmitir. Ahde vefa bizim siyaset ahlakmzn vazgeçilmez bir unsurudur, ülkemize ve partimize ihanet edenlere kar ne kadar öfkeliysek, bu çat altnda hizmet veren tüm kardelerimize de o derece muhabbet doluyuz.

ANINDA KAPIYA KOYMAYA MECBURUZ

Cumhurbakan Erdoan, dünyann ve Türkiyenin hzla deitii bir dönemde Ak Partiyi duraanla mahkum etmeye haklarnn olmadn söyledi. Yeni projelerle, sürekli yenilenen heyecanlarla, daima hedef büyüten bir dinamimizle yoluna devam eden yöneticilerin hizmetlerini sürdüreceini, ancak partiyi srtlayp götürmek yerine, partinin srtna binmeye kalkanlar kenara çekmenin de millete kar sorumluluklar olduunu vurgulayan Recep Tayyip Erdoan, Kardelerim, FETÖ ve PKK ittisak bata olmak üzere milletimize dümanlk eden terör örgütlerine bulam olanlarla ilgili hassasiyetimiz elbette vardr ve olacaktr. Bu konuda en küçük bir taviz vermemiz söz konusu deildir dedi.Partisinin çats altnda FETÖ ile iltisak olanlar asla barndramayacaklarn anlatan Erdoan, Yol yaknken nerede FETÖ ile balants olanlar varsa hemen bize bildirin. Annda kapya koymaya mecburuz. Bunlar bu mileti böldüler, bu ümmeti parçaladlar. Ondan sonra da utanmadan, sklmadan Pensilvanyada u anda park ettiler. Almanyada park ettiler, batnn deiik ülkelerinde park ettiler. Daha siz çok yerlere kaçacaksnz. Afrikaya kaçacaksnz. Ama siz kaçacaksnz, biz kovalayacaz. çünkü milletimin parçalanmasna sorumluluk makamnda olan bir kardeiniz olarak müsaade etmemiz mümkün deildir diye konutu.

AK PART KADROLARI

Konumas sk sk Recep Tayyip Erdoan sloganlaryla kesilen Erdoan, salondakilere Sa olasnz diyerek Rabia iaretiyle karlk verdi. Ülke genelinde Ak Partide görev alacak kadrolarn nasl bir katk koyacaklarn dikkate alacaklarn ifade eden Erdoan, Bir kez daha söylüyorum davas yüreinde hizmet ak, kafasnda projesi bulunmayan, ilkelerimize tüm benliiyle bal olmayan hiç kimse Ak Partide yönetici konumuna gelemez, bu böyle biline dedi.

Ana Sayfaya Git