AK Parti; Ed-i bese!

AK Parti İl Başkanı Akar: "Diyarbakır halkı, Diyarbakır isminin terörle anılmasına tahammül etmemektedir. Diyarbakır halkı olarak teröre karşı sesimizi yükseltiyoruz ve teröre 'Edi bese-artık yeter' diyoruz"

Haberler 18.01.2017 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammed Akar, Sur ilçesinde 4 polisin ehit dütüü ve 2 polisi yaraland terör saldrsna ilikin, Diyarbakr halk, Diyarbakr isminin terörle anlmasna tahammül etmemektedir. Diyarbakr halk olarak teröre kar sesimizi yükseltiyoruz ve teröre Edi bese-artk yeter diyoruz. dedi.

Dicle Üniversitesi yerlekesi içinde patlamann olduu Sadi Tanolu Köyü Mezarlna beraberinde bir grup partili ile gelen Akar, karanfil brakt, dua etti. Grup, saldrya tepki göstererek, ehitler ölmez vatan bölünmez ve kahrolsun PKK sloganlar att.

AK Parti l Bakan Akar, burada yapt konumada, ehitleri anmak ve terörü lanetlemek için geldiklerini bildirdi.

Saldrnn Diyarbakrllarn yüreine ate düürdüünü belirten Akar, öyle konutu:

Acl ailelerin acsn yüreimizde hissediyoruz. Bu sabah ailelerin aclarna ortak olduk. ehitlerimizi uurladk. Diyarbakr, isminin terörle anlmasna Diyarbakr halk tahammül etmemektedir. Diyarbakr halk olarak biz teröre kar sesimizi yükseltiyoruz ve teröre Edi bese-Artk yeter diyoruz.

Diyarbakr isminin terörle ve iddetle anlmasn istemediklerini vurgulayan Akar, Patlamann olduu yerde bir türbe var. nsanlar buraya dua etmeye geliyor. Böyle bir yerde, burann güvenliini salamak üzere burada bulunan kardelerimize bir saldr gerçekleti. ifadesini kulland.

- Buna müsaade etmeyeceiz

Akar, Diyarbakr il merkezi ve ilçelerinde son dönemde gerçekletirilen teröre tepki yürüyülerine iaret ederek, u görülere yer verdi:

Diyarbakra yatrmclar ve turizmciler gelsin, bu makus tarihini yensin istiyoruz. Bu konuda AK Parti hükumetinin çok kapsaml projeleri var. Surda ihya ve ina projesi yaplyor. Surdan ayrlan vatandalarmz yaknda evlerine kavuacaklar. Hükumetimiz Diyarbakr gençlerine istihdam salamak için projeler hayata geçirmeye çalyor. Burann insan artk terör ve iddeti istemiyor. Birileri hala bizim kanla, iddetle ve terörle anlmasn istiyor. Diyarbakr olarak buna müsaade etmeyeceiz.

Akar, Diyarbakr halknn teröre kar sesini daha fazla yükseltmesini isteyerek, çünkü söz konusu olan hepimizin geleceidir. Türkiye hepimizin ülkesi ve hepimizin içinde bulunduu gemidir. Biz hep beraber kalknm ve zenginlemi bir ülkede beraber yaayacaz. Kimse bizi bu hedeften uzaklatramaz. dedi.

Ana Sayfaya Git