AK Parti Olağan Kongreye Hazır!

Ak Parti gelecek Pazar günü düzenlenecek olan olağan kongreye hazırlık aşamalarını hazırlamış görünüyor. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti olağan kongresi için son dakika yaptığı açıklama da olumsuzlukları geride kalıp, yeni bir Türkiye iin hareket edileceğeni açıkladı.

Haberler 19.05.2017 - 02:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Parti gelecek Pazar günü düzenlenecek olan olaan kongreye hazrlk aamalarn hazrlam görünüyor. Genel Bakan Yardmcs Cevdet Ylmaz, AK Parti olaan kongresi için son dakika yapt açklama da olumsuzluklar geride kalp, yeni bir Türkiye iin hareket edileceeni açklad. Yapt açklama da Kurucu Genel Bakanmz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, inallah tekrar aday olacak ve seçilecek. Bu bizim için çok önemli ve heyecan verici bir Hadise. diyen Ylmaz, kongreyle Türkiyede Cumhurbakanl hükümet sistemine geçite önemli bir admn daha atlm olacan vurgulad.

Ylmaz, kongrede sadece genel bakanlk seçimi yaplmayacan, ayn zamanda Merkez Karar Yürütme Kurulu ve dier kurullarda da bir yenilenmenin olacan ifade etti. Her kongrenin taze kan anlamnda bir frsat olduunun altn çizen Ylmaz, AK Partinin bu frsat deerlendireceini dile getirdi. Ylmaz, kongrede Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn yapaca konumalarn hem AK Parti hem de Türkiyenin gelecek perspektifi açsndan önemine dikkati çekti. Kongreye youn bir katlm beklediklerini ifade eden Ylmaz, bin 470 civarnda delegenin kongrede olacan söyledi.

Bu kongre için yeni bir ark düünmediklerini, zaten geni bir repertuvarlar olduunu kaydeden Ylmaz, halk tarafndan sevilen pek çok arknn kongre salonunda duyulacan anlatt.

YEN BR ATILIMA HTYAç VAR

Kongre duyurusunu Yeni Atlm Dönemi; Demokrasi, Deiim, Reform sloganyla yaptklarn hatrlatan Ylmaz, Daha özgürlükçü, gelimi ve müreffeh bir Türkiye için yeni bir atlm döneminden bahsettik. imdi diyoruz ki yeni bir atlm dönemine ihtiyaç var. Son bir kaç yldr yaadmz olumsuzluklar da geride brakarak, Türkiyenin gelecee dönük yeni bir hamleyle yürüyüünü devam ettirmesi gerekir. Kurucu Genel Bakanmz ve AK Partinin bulumas, sadece partiye deil ülkemize yeni bir heyecan getirecektir. deerlendirmesinde bulundu. Sosyal medyadaki çalmalarda Salam rade, Kurucu Lider ve Salam rade, Güçlü Türkiye gibi sloganlar kullanldn aktaran Ylmaz, bu kavramlarn özünün kutlu davay ortaya koymak ve bunun kurucu liderle bulumasnn altn çizmek olduunu vurgulad. Kongre gündemi belirlenirken resmi gündeme bir tüzük maddesinin konulduunu ifade eden Ylmaz, sözlerine öyle devam etti: Bunun kullanlp, kullanlmayaca ihtiyaca göre belirlenecek. u anda belli çalmalar yaplyor. Bunlarla ilgili henüz karar verilmi deil. Tüzük deiikliine ihtiyaç olduu yönünde karar alnrsa, o gün bir Tüzük Komisyonu oluturulup bu teklif gündeme getirilir ve delegelerin onay olursa baz tüzük deiiklikleri de söz konusu olabilir.

Olaanüstü kongrenin ardndan AK Partinin olaan kongre sürecine gireceine iaret eden Ylmaz, en geç 2018in sonbaharna kadar bu kongrenin de gerçekleeceini açklad. Ylmaz, baz deiiklikleri yapmak için hem olaanüstü kongrenin hem de olaan kongrenin imkan sunduunu söyledi.

HSK SEçM

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ylmaz, Hakimler Savclar Kurulu üyelerinin TBMMde seçilmesine ilikin de deerlendirme yapt. Yeni düzenlemeyle Kurulun 13 üyesinden 7sinin TBMMde seçildiine vurgu yapan Ylmaz, unlar kaydetti: ki turlu bir oylamayla en son bete üç çounluk gerekiyor. Bugünkü saylarla baktnzda en az 330 milletvekilinin oyuyla seçilebiliyor. Dolaysyla bir uzlama gerektiriyor. Bu uzlama saland. Milliyetçi Hareket Partisi ile salanan bir uzlamayla bu seçim gerçekletirilmi oldu. Meclisimiz adna gurur verici bir gün oldu. Bu uygulama, Meclisin gücünü, etkinliini bir kez daha ortaya koydu. Yeni Anayasa deiimiyle birlikte, Meclisin yeni yetkilere kavutuunu da göstermi oldu. Meclisin yapt oylama unu gösteriyor, yeni sistemde iin odanda millet, milli irade var.

Ana Sayfaya Git