AK Parti sandık müşahidi Mevlüt Bengi'nin öldürülmesi

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, PKK'lılarca öldürüldüğü değerlendirilen Mevlüt Bengi'nin katledilmesine ilişkin, "Bölgede yaşayan vatandaşlarımızı PKK terör örgütüne, onlara destek verenlere, onların siyasi uzantılarına karşı seslerini yükseltmeye ve tepki göstermeye davet ediyorum." dedi.

Haberler 29.06.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sözen yapt açklamada, Mevlüt Benginin teröristlerce elektrik direine balanmak suretiyle öldürüldüünü belirterek, terör örgütünün geçmite benzer çok sayda saldr gerçekletirdiini anmsatt.

Bu hain ve alçak saldry yapan PKK terör örgütünü, onlara destek verenleri ve siyasi uzantlarn lanetlediklerini aktaran Sözen, öyle konutu:

Terör örgütü PKK, her gün hain ve alçak saldrlarna yenilerini ekliyor. Bölgede yaayan Kürt kökenli, Zaza kökenli vatandalar neden susuyoruz? Neden sesimizi çkarmyoruz? Neden sokaklara dökülüp tepkimizi göstermiyoruz? Neden terör örgütü PKK haindir, alçaktr, kalletir demiyoruz? Tek suçlar çalp evine, ailesine ekmek götürmek olan sivil ve savunmasz on binlerce vatandamz PKK tarafndan katledilirken o gün sesimizi çkarm olsaydk ve lanet okusaydk, bugün bu yeni katliamlar yaplmam olacakt.

- Gün birlik, beraberlik ve kardelik günüdür

Sözen, herkesi terör örgütünü lanetlemeye davet ederek, Gelin bu hain ve alçaklara kar sesimizi yükseltelim, tepkimizi gösterelim, sessiz kalmayalm. ifadesini kulland.

Bunlara hak ettii ekilde cevap verelim, bunlarn anlayaca dilden konualm. Gün birlik, beraberlik ve kardelik günüdür. Gün bu hainlere, bu alçaklara ve bunlara destek verenlere kar dik durma günüdür. diyen Sözen, unlar kaydetti:

Bölgede yaayan bütün vatandalarmz PKK terör örgütüne, onlara destek verenlere, onlarn siyasi uzantlarna kar seslerini yükseltmeye ve tepki göstermeye davet ediyorum. PKK terör örgütüyle sadece askerin, polisin ve korucunun mücadele etmesini beklemek yanltr. Biz bölge halk olarak elimizi tan altna koymazsak, PKK terör örgütü ile mücadele etmezsek, onlara kar sesimizi yükseltmezsek, onlara kar dik duru göstermezsek, daha çok uzun zaman PKK terör örgütü ile yaamak, onlarn ikencelerine maruz kalmak zorunda kalacaz.

Ana Sayfaya Git