AK Parti Sözcüsü Ünal: Gündemimizde erken seçim söz konusu değil

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yerel seçimin erkene alınacağı iddialarına ilişkin, "Türkiye'nin önünde çok ciddi gündemler var. Türkiye'nin önüne tekrar erken seçim tartışması getirilmesini doğru bulmuyoruz. Bizim de gündemimizde erken seçim söz konusu değil" dedi.

Haberler 04.07.2018 - 11:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yerel seçimin erkene alnaca iddialarna ilikin, Türkiyenin önünde çok ciddi gündemler var. Türkiyenin önüne tekrar erken seçim tartmas getirilmesini doru bulmuyoruz. Bizim de gündemimizde erken seçim söz konusu deil dedi.

AK Parti Sözcüsü ve Kahramanmara Milletvekili Mahir Ünal ile Kahramanmara milletvekilleri Mecliste kayt yaptrd. Ünal, kayt sonras gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad. çocuklara yönelik cinsel istismar olaylaryla ilgili Ünal, Leyla evladmzn yaad dram ile birlikte çok büyük ac yaadk. Siyasilere büyük sorumluluk düüyor. Avrupada her dakikada Amerikada ise her 40 saniyede bir çocuk kayboluyor. Bunlarn birçou mülteci çocuklar. çocuklarmz her eyimiz. stismar ile ilgili Meclise büyük sorumluluk düüyor. dam, hadm gibi cezai tedbir olarak konuulan önlemler var. Onun öncesinde toplumda ailede alnmas gereken yeni düzenlemeler var. Birinci öncelik olacak. Gerekli tedbirler alnacak. Sadece ceza deil özellikle toplumun deerler sistemi ile de yakndan ilgili. Biz hem çocuk istismar hem kadna dönük iddet taciz hem de hayvanlara dönük saldr ve tabi üçüncü konu da çevre. çevreyle ilgili yaplmas gereken düzenlemeler. Bunlarla ilgili öncelik olarak AK Parti grubu olarak Mecliste tavrmz koyduk diye konutu.

ERKEN SEçM TARTIMASINI DORU BULMUYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ünal, 2019 ylnn Mart aynda yaplacak yerel seçimin erkene alnaca iddialarna ilikin ise unlar söyledi:

Daha henüz bir seçim bitmi ve seçimin sonucunda seçmen, Türkiyeyi güven atmosferine sokmuken, yeniden erken seçim tartmalarnn balamasn biz doru bulmuyoruz. Türkiye erken seçim tartmalarndan çkmtr. Türkiye u anda önüne bakmaktadr. Türkiyenin birinci öncelii, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin devreye girmesidir. Bizim baz arkadalarmzn da açklamalar sanki erken seçime destekmi gibi sunuluyor. Bizim gündemimizde herhangi bir seçim bulunmamakta. Türkiye daha yeni bir erken seçimden çkt. Türkiye önüne bakyor. Yeni hükümet sistemiyle beraber bir sürü önceliimiz var. çocuklarmzla kadnlarmzla ilgili ekonomiyle ilgili güvenlikle ilgili enerji politikalaryla ilgili Türkiyenin önünde çok ciddi gündemler var. Türkiyenin önüne tekrar erken seçim tartmas getirilmesini doru bulmuyoruz. Bizim de gündemimizde erken seçim söz konusu deil.

Ana Sayfaya Git