AK Parti’de Kürt raporu hazırlığı

Referandumda ‘evet’ oylarının yüksekliği bölge milletvekillerini harekete geçirdi.

Haberler 20.04.2017 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin bölge milletvekilleri, Kürt seçmenin tercihini etkileyen faktörlerin neler olduunu analiz eden kapsaml bir rapor için kollar svad. Ksa sürede tamamlanarak Genel Merkeze sunulacak raporda, ekonomi ve güvenlik balklar ön plana çkarlacak. PKKnn önceki dönemlerde yerleim yerlerine yakn noktalarda sözde karargahlar kurmas, muhtarlar toplayp gözda vermesi ve halka tehdit mektuplar göndermesinin hatrlatlaca raporda, bu referandumda terör örgütünün basksn üzerinde hissetmeyen halkn özgür iradesini sanda yansttna dikkat çekilecek. Devletin efkat elini hisseden bölge halknn, kendilerine gösterilen ilgi ve alakay karlksz brakmadnn alt çizilecek.

EKONOMK DESTEK VURGUSU:

Raporda, HDPnin halen varln sürdürdüü bölgede evet oylarnn yüksek çkmasnda ekonomik destein de önemli rol oynad anlatlacak. Özellikle Dou ve Güneydounun 23 ilini kapsayan tevik paketinin, KOSGEB kredilerinin, hendek terörünün oluturduu tahribatn hzla giderilmesinin Kürt seçmeni memmun ettiine vurgu yaplacak. Bölgeye gönderilen kamu görevlilerinin yaklamnn, devlete küskünlükleri azaltt deerlendirmesi de yine

raporda yer alacak.

HALK MUHATAP ALINMALI

Raporun öneriler bölümünde, terörle mücadelenin ayn ekilde kararllkla sürdürülmesi, buna karlk halkn muhatap alnmas ve halkn gönlünün kazanlmas gerektii vurgulanacak. Raporda ayrca yerel aktörlerin yani parti tekilatlarnn, belediye bakanlarnn ve milletvekillerinin güçlü hale getirilmesi önerisi dile getirilecek.

Ana Sayfaya Git