AK Parti'de yeni dönem: Mülakatla yönetime

İlçe kongrelerini büyük oranda tamamlayan ancak il kongrelerine salgını nedeniyle ara veren AK Parti, bugüne kadar 19 il kongresini yaptı. Bu kongrelerle teşkilatta yüzde 55-60 oranında bir değişim gerçekleşti. Yeni kadroları 2023 seçimlerine hazırlamak için düğmeye basan AK Parti, değişen il ve ilçe başkanlarından 2023 strateji raporu istedi.

Haberler 14.12.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçe kongrelerini büyük oranda tamamlayan ancak il kongrelerine salgn nedeniyle ara veren AK Parti, bugüne kadar 19 il kongresini yapt. Bu kongrelerle tekilatta yüzde 55-60 orannda bir deiim gerçekleti. Yeni kadrolar 2023 seçimlerine hazrlamak için dümeye basan AK Parti, deien il ve ilçe bakanlarndan 2023 strateji raporu istedi. l ve ilçe bakanlar, bulunduklar yerlerle ilgili 3 yllk strateji planlarn hazrlayp genel merkeze sunacak. Bunun yansra il ve ilçe bakanlarna yönelik anket düzenlenip, partinin belirledii balklar içinden kendilerine yine bir strateji belirlemeleri istenecek.

ETM VE SINAV

Ayrca parti içinde tekilat yönetimine girecek isimlerle birebir mülakatlar yaplyor. Yönetim için insan kayna oluturulurken, bu kaynak içinden yedek ve asil yönetim seçildikten sonra, komisyonlar vastasyla tüm adaylarn aktif hale getirilmesi hedefleniyor. Mülakatlarn tamamlanmasnn ardndan AK Parti, il ve ilçe yönetiminde yer alan kiilere sosyal medya kullanm, kriz yönetimi, kiisel geliim ve 2023 seçimi gibi eitimler verecek. Koronavirüs salgn nedeniyle 1 haftalk online gerçekletirilmesi planlanan eitimlerin ardndan genel merkez, tekilat snava tabi tutacak. Yeni kadrolar belirlenirken yüzde 30 kadn, yüzde 30 genç zorunluluuna da dikkat edilecek.

Ana Sayfaya Git