AK Parti'li Özkan: "Soma'daki tüm maden işçilerinin yüzde 75'i izne çıkarılmıştır"

AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Soma ilçesindeki koronavirüs tedbirlerine ilişkin, "Tüm maden ocaklarında çalışan işçilerin yüzde 75'i izne çıkarılmış, tüm çalışmalar minimum düzeye indirilmiştir." dedi.

Haberler 25.04.2020 - 23:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özkan, gazetecilere yapt açklamada, CHP Grup Bakanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özelin baz basn yayn organlarndaki Soma ile ilgili açklamalarnn gerçekten tamamen uzak olduunu söyledi.

Kovid-19 salgnyla ilgili olarak ilk günden bu yana yaplmakta olan çalmalar manipüle etmek, milletimizi yalan yanl bilgilerle kandrmaya çalmak için her gün bir CHP yöneticisinin yalanlarn izliyor, duyuyoruz. diyen Özkan, Türkiyede salgnn balamasyla ve Somada Kovid-19 vakas görülmeden önce ilçedeki tüm maden iletmelerinin süratle esnek çalma modeline geçtiini ifade etti.

Özkan, ilçede üç yer alt oca, üç de açk ocak bulunduunu belirterek, unlar kaydetti:

Tüm maden ocaklarnda çalan içilerin yüzde 75i izne çkarlm, tüm çalmalar minimum düzeye indirilmitir. Üç yer alt ocanda da u anda toplam içi saysnn yüzde 25i ile üretim amaçl çalma yaplmamakta, sadece tarama, su çekimi, drenaj ve tamir bakm ileri yürütülmektedir. Ayn ekilde içi servislerinde de seyrek oturma düzenine dikkat edilmektedir. lçedeki tüm maden iletmeleri gerek l Hfzsshha Kurulu gerekse lçe Hfzsshha Kurulu kararlarna titizlikle uymaktadr.

Sayn Özelin ilçede Kovid-19 vakalarnn krmz alarm seviyesinde olduu iddias da gerçeklerden uzaktr. Soma ilçesindeki pozitif vaka says Türkiye ortalamasnn oldukça altnda seyretmektedir. Sayn Özel, her zaman olduu gibi Somann adn kullanarak gündeme gelmeye çalmaktadr. Gerek Somada gerekse Manisamzn dier ilçelerinde kamu ve özel tüm kurulular, hükümetimizin ald kararlar çerçevesinde Kovid-19 salgnyla mücadeleyi vatandalarmzn da desteiyle baarl bir ekilde sürdürmektedir.

Ana Sayfaya Git