Ak Partili Petek: Darbenin siyasi ayağı tespit edilemedi

DARBE girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Meclis Araştırma komisyonunda 141 kişi dinlendi. Yurtta sulh konseyinin 38 kişiden oluşmaktadır. Darbenin siyasi ayağı ise tespit edilemedi" dedi.

Haberler 12.03.2017 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüketiciler Birliinin davetlisi olarak Kayseriye gelen TBMM Darbe giriimi Aratrma Komisyonu Bakan ve AK Parti Burdur Milletvekili Reat Petek, Büyükehir Belediyesi Meclis salonunda 28 ubatta Direni, 15 Temmuzda Dirili ve Cumhurbakanl Hükümet Sistemi konulu toplantya katld. Petek, Dünya hayatnn geçici olduuna inanrken, sanki dünya hayat geçici deilmi gibi kavgalar ediyoruz. Cebire iddete dayanan her türlü gayrimeru giriim darbedir ve ayamzn altndadr. Ben, 28 ubatta savc iken, yüce kitabmz suç delili olarak bana getirilmiti. imdi de Bodrumda FETÖ ile mücadele kapsamnda baslan bir evde, Kuran- Kerim evden alnarak suç delili olarak kayda geçiliyor. Konu ile ilgili, Mula Basavcln aradm ve Böyle rezalet olmaz dedim. Basavclk gereini yapt. imdi FETÖ ile mücadelede geni anlamda büyük maduriyet içerisinde olanlar söyleniyor. Maduriyet yaayanlar var mdr? Evet vardr. Ancak, maduriyetin giderilmesi için kör sar olmu iktidar yok. Maduriyet yaad ifade edenler kendi haklarn yarg yolunu açarak arayabilecekler diye konutu. Petek sözlerini öyle sürdürdü:

15 Temmuzda Cumhurbakanl külliyesi yannda bulunan Jandarma birlii, darbecilerin asl merkeziydi. Her tarafa faks çekilen yer oradr. Özel Harekat operasyon yapyor. 18 darbeci teröristi ölü olarak, dierlerini de beyaz külotlar ile teslim aldlar. 28 ubat darbecileri ile FETÖ darbecileri arasnda ne fark var? Birisi açktan dindarlar üzerine zulüm yapyor. Dieri de, milletin parasn himmet diye sömürdü. Fethullah Gülen denen alçak, 28 ubatta Baörtüsüne teferruattr demiti. O dönem Müslümanlarn direnilerini kranlardan birisi Fethullah Gülendir. O zamanki askeri yönetime yalakalk, köpeklik yapt. Seçilmi insanlarla kendi yönetimini salyorsa doru olan budur. Türkiye de kökü darda olmayan bir darbe yoktur. D güçlerin ülkemizde kurmak istedii bask nedeniyle darbe olur. 15 Temmuz darbe giriimini aratrdmzda 141 kiiyi dinledik. Yurtta Sulh Konseyinde anlan 38 isim var. Bununla ilgili Ankarada kamu davas açld. Darbenin siyasi aya ile ilgili yaplan incelemelerde iktidardan ve muhalefetten bir isim tespit edilmi deil. Fethullah Gülen 1967den bu yana bir proje olarak görevlendirilmi, kendini çok iyi gizlemitir. FETÖnün siyasi ayan detayl incelemek için 1967den 2016ya kadar incelemek gerekir. Siyasi destek aranyorsa rahmetli Bülent Ecevitin mektubu ile Papa ile görümütür. Tansu çillerden komisyon için yazl cevap aldk. Görütüklerini inkar etmedi. Ancak, o dönem örgüt olarak görmedikleri için görütüklerini belirttiler. Fethullah Gülen, cemaatteki insanlar (Perembe günü Peygamberle, haftann belirli günü Allahla görüüyorum) diyerek kandrd.

Konferansa Reat Petekin yan sra AK Parti Kayseri Milletvekili smail Tamer, Kocasinan Kaymakam Ali Candan, Tüketiciler Birlii Genel Bakan Mahmut ahin ve çok sayda Sivil Toplum Kuruluu (STK) temsilcisi katld.

Ana Sayfaya Git