AK Parti'li Turan: "6-8 Ekim olayları bu millete ihanetin resmidir"

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, 6-8 Ekim olaylarının vatana ve millete ihanetin bir resmi olduğunu bildirdi.

Haberler 07.10.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turan, yapt yazl açklamada, 6-8 Ekim 2014te ehirlerde terörle, bölücülükle, yakp ykmakla Kandile alan açlmaya çalldn vurgulad.

Bu süreçte neler yaandnn herkes tarafndan görüldüünü anmsatan Turan, öyle devam etti:

Türkiyeyi terör olaylaryla teslim alacaklarn zannederek, milletin güvenliini ve huzurunu tehdit ederek korku iklimi oluturmaya çaltlar. 6-8 Ekim olaylarnn balamasna neden olanlar, demokratik siyaseti mi yoksa Kandil meneli ihaneti mi tercih ettiklerini gösterdi. HDPnin sürecin balamasna neden olan çars son derece açk. Özür dilemek, hesap vermek, Yanl yaptk demek yerine ihaneti örtmeye çalyorlar. Yakp ykanlar, azmettirenleri ve sokaklarda terör estirenleri unutmadk.

Ortada bir ihanetin olduuna dikkati çeken Turan, 6-8 Ekim olaylar bu millete, bu topraklara ihanetin resmidir. Bu ihanetin hesabn milletimiz de yarg da soruyor. deerlendirmesinde bulundu.

Bülent Turan, tüm siyasi partilerin demokratik siyasetten yana duru göstermesi, terörle iltisakl olanlara destek vermemesi ve aralarna mesafe koymas gerektiine deindi.

Erdoan kartl her eyi meru görmelerine neden olmamal. ifadesini kullanan Turan, alçakça ehit edilen Yasin Börü ve yitirilen dier canlar rahmetle andklarn da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git