AK Parti'li Yavuz: İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz, diyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, seçimin sonucuna müessir olaylar ve haller sebebiyle olağanüstü itiraz edilebileceğini belirterek, "Biz de bu yolu kullanarak, bugün dile getirdiklerimizi, dilekçemize işlemek suretiyle diyeceğiz ki, 'seçimin sonucunu çok net etkileyecek, seçimin sonucuna net müessir olacak olaylar ve haller var, onun için bu olağanüstü itiraz yolunu kullanıyoruz ve İstanbul’da seçimin yenilenmesini istiyoruz" dedi.

Haberler 10.04.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YSKnn, 51 sandkta saym yaplmas kararn deerlendirerek, bu sandklar saymann hiçbir anlam olmadn söyledi. Yavuz, Seçimin sonucunu çok net etkileyecek, seçimin sonucuna net müessir olacak olaylar ve haller var, onun için bu olaanüstü itiraz yolunu kullanyoruz ve stanbulda seçimin yenilenmesini istiyoruz dedi.

AK Partili Yavuz, stanbul seçimlerine yaplan itirazlar hakknda AK Parti Genel Merkezinde basn toplants düzenledi. CHPli Öztrakn, usulsüzlüklere sebep olacak kiilerin neden daha önce itiraza konu edilmedii yönündeki eletirisini yantlayan AK Partili Yavuz, Seçim ileriyle ilgilenen herkes bilir ki seçim kurullar, sandk bakanlar listesini kimseye vermez. Onun dedii parti üyeleriyle ilgili olsayd i deiirdi ama sandk kurulu bakanlarna ilikin, ilçe seçim kurullar partilere bilgi vermiyor. Bu mahremiyetin ihlalidir diyor ve o listeleri gizli tutuyor dedi.

51 SANDII SAYMANIN HçBR ANLAMI YOKTUR

Büyükçekmecede taleplerini geri çekmediklerinin altn çizen Yavuz, Bugün olaanüstü itirazmz da yapyoruz Büyükçekmeceye ilikin. Büyükçekmecede daha farkl usulsüzlükler de yaplm dedi. stanbuldaki oylarn tamamnn saylmasna ilikin bavuruyu deerlendiren YSKnn, 51 sandkta oylarn saylmasna karar verdiini hatrlatan Yavuz, YSKnn karar hepimizi balar ama bu kararlar eletirme hakkmz var. Bu 51 sandn saymna karar verilmesini anlam deilim. Biz bu 51 sand örnek verdik. Bunlara ilikin bir saym istemedik. Bu örneklerle birlikte binlercesi var dedik. Bu imdi neyi deitirecek? Hiçbir eyi. Bu 51 sand saymann hiçbir anlam yoktur diye konutu.

NCE BR çLK YAPILDII BELL

5 siyasi partinin sandklarda görevli bulundurduunu anmsatan Yavuz, tutulan sandk tutanaklarnn seçim kurullarna gelmediine, saym döküm çizelgelerinin bo brakldna dikkat çekti. AK Partili Yavuz, Sandk bakannn onu bo getirmesinin anlam var m? Öyle bir yöntem, imkan var m? Bu mümkün mü? Demek ki orada bizim sandk kurulu üyemizin ötesinde bir sahtekarlk var, bir usulsüzlük var, baka bir ey var. Saym döküm cetveline imzalar atlm, AK Partinin üyesinin de imzas var, rakamlar doru. Oradan sandk sonuç tutanana geçirilirken bir bakyorsunuz, kaydrma yaplm. çok hzl hareket ederek, orada o yaplm. Bunlarn münferit hata olarak gözükmesi imkansz ötesi bir eydir. çok ince bir içilik yapld, buna çok özel çalld her halinden bellidir deerlendirmesinde bulundu.

STANBULDA SEçMN YENLENMESN STYORUZ DYECEZ

Seçimin sonucuna müessir olaylar ve haller sebebiyle seçime olaanüstü itiraz edilebileceinin altn çizen Yavuz, Biz de bu yolu kullanarak, bugün dile getirdiklerimizi, dilekçemize ilemek suretiyle diyeceiz ki, seçimin sonucunu çok net etkileyecek, seçimin sonucuna net müessir olacak olaylar ve haller var, onun için bu olaanüstü itiraz yolunu kullanyoruz ve stanbulda seçimin yenilenmesini istiyoruz dedi.

HAZIRLIKLARIMIZ OLMASAYDI FARKI NDREMEZDK

31 Mart yerel seçimlerine 1 milyon kiiyle hazrlandklarn hatrlatan Yavuz, Gerçekten o hazrlklarmz olmasayd biz bu fark bu derece aaya indiremeyebilirdik. Esasen bu sonuçlar havale edeceimiz yerlerde çkm sorun. Sandk bakanlarn belirleme imkanna sahip deiliz. Sandk bakanlarnn belgeyi bozma, deitirme durumuna müdahale edebilecek halde deiliz. Esasen seçimin güvenliini salayacak, seçimi hakkaniyetle, adaletli ekilde iletecek kii ve kurumlarca sorun yaanmtr burada. Onun için geldiimiz noktada diyoruz ki, bu bilakis ilçe seçim kurullarndan kaynaklanan, belki onlar da bakalar yanltmtr. Belki bir müdür, memur, Mülki idareden gelen liste budur demitir, onu yanltmtr. Onlar da düsün onun peine. Bildiimiz bir ey var; mülki idarenin verdii listenin dna çklm diye konutu.

BRçOK HUSUSLA LGL SUç DUYURUSUNDA BULUNACAIZ

Hala FETÖ temizlenmemi olabilir mi? sorusunu yantlayan Yavuz, Birilerinin oradan, onlardan da istifade etmek iine gelmi olabilir. Birçok kesim ve kii, bu konuda ibirlii yapm olabilir. Buna ilikin ne yapld, neler yapldna ilikin önümüzdeki süreçte sizlerle daha farkl eyler de paylaacaz. Emin olun, buradan YSKya olaanüstü itiraz yöntemiyle bavurmamz ötesinde emin olun çok soruturma çkacak. Biz birçok hususla ilgili suç duyurusunda bulunacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git