Akar sıcak bölgede!

Bakan Akar: Pençe operasyonlarında şu ana kadar 44 terörist etkisiz hale getirildi

Haberler 03.05.2021 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Pençe-imek ve Pençe-Yldrm operasyonlar baarl ekilde devam ediyor. u ana kadar 44 terörist etkisiz hale getirildi. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlyz dedi.

Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, 2nci Hudut Bölük Komutanlnn Irakn kuzeyindeki Biliç Tepe Üs Bölgesini ziyaret etti. Birliin eref defterini imzalayan Akar, Bölük Komutanna Türk bayran teslim etti. Üs bölgesinde incelemelerde bulunan Akara, 23üncü Piyade Tümen Komutan Tümgeneral dris Acartürk tarafndan bölgede icra edilen Pençe-imek operasyonuyla ilgili brifing verildi.

44 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Bakan Akar ve beraberindekiler daha sonra Mehmetçikle iftar yapt. Üs bölgesinde görev yapan askerlere hitap eden Akar, Burada çok önemli görevler yapyorsunuz. Pençe-imek ve Pençe-Yldrm operasyonlar baarl ekilde devam ediyor. u ana kadar 44 terörist etkisiz hale getirildi. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Tüm inlerine girdik. Terörü bitirmekte azimliyiz, kararlyz. Buna muktediriz, bunu yapacaz. Bir an önce bar ve huzuru burada salayacaz dedi.

BÜTÜN SLAHLARIMIZ, YERL VE MLL OLACAK

Bakan Akar, yürüttükleri mücadelenin sadece ve sadece teröristlere kar olduunu vurgulayarak, Hiçbir ekilde Kürt kardelerimizle, vatandalarmzla sorunumuz yok. Tek hedefimiz terörü bitirmek, en son teröristi etkisiz hale getirmek. Dolaysyla Türklerin, Kürtlerin, Araplarn burada yaayan tüm insanlarn karde olduunu, her birinin Türkiye Cumhuriyetinin birinci snf vatanda olduunu unutmayacaz. Yaptmz çalmalar buna göre yapacaz, buna göre sonlandracaz. Sizin burada yaptnz operasyonlarn baarl olmas için bir taraftan eitimlerimiz, at faaliyetlerimiz, tatbikatlarmz devam ederken, dier taraftan da elinizdeki silahlarn, araç ve gereçlerin en üstün teknolojiye sahip olmas için de gece gündüz çalyoruz. Sayn Cumhurbakanmzn liderlii, teviki ve desteiyle yerli ve milli savunma sanayi hamlesiyle elimizdeki silahlarn, araç ve gereçlerin yüzde 70i yerli ve milli oldu. nallah bu çalmalar youn bir ekilde devam edecek ve çok daha ileri seviyelere gidecek, bütün silahlarmz, araç ve gereçlerimiz yerli ve milli olacak diye konutu.

KORUMAYA, KOLLAMAYA DEVAM EDECEZ

Bakan Akar, Türk Silah Kuvvetlerinin hakl mücadelesini gerek yurt içinde gerekse de yurt dnda sürdürmeye devam ettiini bildirerek, öyle konutu:

Bu mücadeleyi, Azerbaycanda, Libyada, Afganistanda, Kosovada, Sudanda yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceiz. Hem kendi hak ve menfaatlerimizi koruyup kollayacaz hem de dost ve kardelerimizin hakl davalarnda onlarn yannda olacaz. Egede, Dou Akdenizde, Kbrsta, Türkiyenin ve Kbrsl kardelerimizin hakkn, hukukunu, alaka ve menfaatlerini de bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da hiçbir ekilde geri adm atmadan sonuna kadar korumaya, kollamaya devam edeceiz.

Türkiyenin egemenlii ve bamszlnn kendileri için esas olduuna iaret eden Bakan Akar, u anda yurt içinde yurt dnda, karada, denizde ve havada, sizler gibi youn bir ekilde görevi banda olan tüm Silahl Kuvvetleri mensuplarna, Milli Savunma Bakanl mensuplarna kazasz belasz, hayrl, baarl görevler diliyorum. Hepinizin tek tek alnlarndan öpüyorum. Anne ve babalarnza selamlarmz söyleyin, onlara ükranlarmz iletin. Yaklaan Ramazan Bayramnz da imdiden ahsm ve komutanlarnz adna kutluyorum. Hepinize iyi bayramlar ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git