Akar sınırda!

Milli Savunma Bakanı Akar'dan sınır hattında terörle mücadelede kararlılık mesajı:

Haberler 27.07.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Frat Kalkan Harekat bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldrnn hemen ardndan operasyonlarn baladn belirterek, Hiçbir ehidimizin kann yerde brakmadmz gibi saldr sonrasnda da gerekli operasyonlar yaptk. u ana kadar toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamn önümüzdeki günlerde artacana inanyoruz. dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ile Suriyenin kuzeyindeki birliklerin sevk ve idare edildii snr hattndaki 2. Ordu leri Komuta Yeri ve 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanl Esas Komuta Yerinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Snr ötesindeki birliklerin komutanlar ile görüen Akar, talimatlar verdi.

Sahadaki son duruma ilikin bilgi aktaran birlik komutanlar da Verilecek her göreve hazrz ifadesini kulland. Akar da birlik komutanlarnn moral ve motivasyonlarnn yüksekliinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Silahl Kuvvetleri mensuplarnn büyük baarlar saladn, büyük kahramanlk örnekleri sergilediini aktaran Akar, Hiçbir ey bitmedi. Artan iddet ve tempoda görevlerimizi yapmaya devam edeceiz. Vatan, bayrak, asil millet sizden görev bekliyor. Canmz diimize takacak, sonuna kadar götürüp nihai noktaya bunu tayacaz. diye konutu.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann liderliinde, Türkiyenin artk uluslararas arenada bir özne haline geldiini ifade eden Bakan Akar, etki ve ilgi alanlar ile sorumluluklarnn da arttn söyledi.

Akar, Türk Silahl Kuvvetlerinin karada, denizde ve havada her türlü mücadeleyi yaparak, ülkesinin ve milletinin güvenliini, egemenliini ve bamszln tahkim ettiini, Türkiyenin hak, alaka ve menfaatlerini korumak için çaltn belirtti.

Hulusi Akar, Bir taraftan terörle mücadele ediyor, dier taraftan snrlarmzn ötesindeki dost ve kardelerimizin hakl davalarnda yanlarnda olmaya devam ediyoruz. Bir taraftan Ege, Akdeniz bata olmak üzere denizlerdeki hak ve menfaatlerimizi korurken dier taraftan youn ekilde eitimlerimizi ve tatbikatlarmz icra ediyoruz. Bunlarn yan sra BM, NATO, AB, AGT ve dier ikili anlamalarla ortaya çkan durumlar çerçevesinde de bar destekleme harekat gibi çalmalarmz sürdürmeye devam ediyoruz. ifadelerini kulland.

MEHMETçN NEFES ENSELERNDE

Irakn kuzeyinde terörle mücadelenin kararllkla devam ettiini kaydeden Akar, Pençe harekatlar devam ediyor. Teröristlerin inlerine, barnaklarna, snaklarna, sözde karargahlarna girildi, buralar balarna ykld, yklmaya devam ediyor. Teröristler, Mehmetçiin nefesini her an enselerinde hissediyor. u anda Irakn kuzeyinde hiçbir yer teröristler için güvenli deil, bunu teröristler de biliyor. diye konutu.

Milli Savunma Bakan Akar, bölgedeki her yeri teröristlere dar ettiklerini belirterek, unlar söyledi:

24 Temmuz 2015ten bugüne kadar toplam 18 bin 292 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yln bandan itibaren ise Irakn kuzeyindeki operasyonlar sonucunda 1581 terörist etkisiz hale getirildi. Bu konudaki kararllmz devam ediyor. Sinat-Haftanin, Metina, Zap, Avain- Basyan, Hakurk, Gara, Kandil, Asos, Mahmur, Sincar Mahmur ve Sincar konusunu hem Badat hem Erbil ile konuuyoruz, gelimeleri yakndan takip ediyoruz. Buralarn hiçbiri bizim hedefimiz dnda deil. Bizim kimsenin topranda, hak, menfaatinde gözümüz yok. Biz, bata Suriye ve Irak olmak üzere tüm komularmzn haklarna, hukukuna, snrlarna, egemenliine son derece sayglyz. Dier taraftan da diyoruz ki, 40 yldan beri ülkemize, hudutlarmza, halkmza yaplan saldrlara artk son vermek durumundayz ve terör belasndan ülkemizi, milletimizi kurtarmak konusunda azimli ve kararlyz. Bizim yaptmz tüm faaliyetler de bundan ibaret. Bizim tek hedefimiz teröristler. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek.

MÜTTEFKLERMZN KÖRLÜKTEN KURTULMALARINI BEKLYORUZ

Hulusi Akar, Suriyenin kuzeyinde derin bir mücadelenin yaandn belirterek, Baz ülkelerin kendilerine göre birtakm hesaplar var. Türk Silahl Kuvvetleri bu hesaplar bozdu. ster Fratn dousunda, ister batsnda olsun mücadelemiz devam ediyor, devam edecek. dedi.

Kahraman Mehmetçiin ülkesinin snrlarnn ve asil milletin güvenlii için çaltn dile getiren Akar, öyle devam etti:

Teröristler bazlarnn destei ile bir terör koridorundan bahsettiler. Buna müsaade etmeyeceimizi ilk günden itibaren söyledik. Onlar bunu aka zannettiler. Yaptmz baarl operasyonlarla PKK/YPG, DEA bütün teröristlerle hiçbir ülkenin yapmad kadar youn, ciddi, kapsaml ekilde mücadele ettik. Binlerce teröristi etkisiz hale getirdik. Bunlarn arasnda 4 bin DEAl terörist, göüs göse mücadele ederek Mehmetçik tarafndan etkisiz hale getirildi. Bunu yapan baka ülke yok. Bunu yapan tek ordu TSK. Terör koridoru ile baz ülkelerin baz hesaplar da yerle bir oldu. Teröristler kazdklar çukurlara gömüldüler ve oyun bozuldu. Oraya niye girdik? Bunu görmemek için kör olmak lazm. Eer oraya girmeseydik, bu harekatlar yapmasaydk u anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve TSK çok daha kritik, hassas, zor olaylarla kar karya kalacakt.

YPG eittir PKK. diyen, bunlarn birbirinden farknn olmadn vurgulayan Akar, Onlarn beraberliini, ayn olduunu görmemek için kör olmak lazm. Bu manada müttefiklerimizin gözlerini açmalarn, bunu görmelerini, bu körlükten kurtulmalarn bekliyoruz. deerlendirmesini yapt.

Teröristlerin Frat Kalkan Harekat bölgesinde gerçekletirdii saldrda iki ehidin verildiini anmsatan Akar, bata saldrda ehit düenler olmak üzere tüm ehitlere rahmet yarallara, gazilere ifa dileklerini iletti. Bakan Akar, Hiçbir ehidimizin kann yerde brakmadmz gibi saldr sonrasnda da gerekli operasyonlar yaptk. u ana kadar toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamn önümüzdeki günlerde artacana inanyoruz. ifadelerini kulland.

RAN HUDUDUNA LAVE TEDBR

Son dönemdeki hudut güvenliine yönelik tartmalara da deinen Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Hudutlarmzn güvenlii Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerimizin unsurlaryla her türlü hava ve arazi artlarnda 7 gün 24 saat esasna göre salanmaktadr. diye konutu.

Hudut güvenliinin salanmasnda, Fiziki Snr Güvenlik Sistemi Projelerinin hayata geçirildiini, teknoloji younluklu sistemlerin ve elektro optik sistemlerle HAlarn kullanldn vurgulayan Akar, Son dönemde ran hududunda muhtemel gelimelere yönelik hudut hattnda ilave tedbirler alnm, hududumuz, birlik ve güvenlik sistemleri ile takviye edilmitir. çileri Bakanlmz bata olmak üzere ilgili bakanlk ve kurumlarla koordineli ekilde çalmalarmz sürdürüyoruz. dedi.

Sözlerinin sonunda vatan ve millet için büyük kahramanlk ve fedakarlkla görevlerini yerine getiren Mehmetçiin geçmi bayramn kutlayan Hulusi Akar, konumasn öyle tamamlad:

TSK, binlerce yllk anl tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki deerleriyle, asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasndan ald ilhamla akln ve bilimin nda, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Cumhurbakannn direktifleri dorultusunda, sral amir ve komutanlarn emir ve komutasnda, milletinin emrinde, görevinin bandadr. Sultan Alparslandan Gazi Mustafa Kemal Atatürke kadar bin yldr bize vatan olan bu topraklarda bu günlere, bu seviyelere gelmemizi salayan bütün devlet büyüklerimizi ve komutanlarmz saygyla anyorum.

Ana Sayfaya Git