Akar ve komutanlardan "Dağbaşı"nda kutlama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesi, yeni görevlerini sınırın sıfır noktasında Mehmetçik'le bir araya gelerek kutladı

Haberler 20.07.2018 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve kuvvet komutanlar, teröristlerin bir dönem Türk askerinin giremeyeceini iddia ettii çukurca krsalndaki 2 bin 270 rakml Daba Üs Bölgesine gitti

Milli Savunma Bakan Akar:

çok ükür yukardan aa süpüre süpüre bu alçak teröristleri hudutlarmzn dna attk, teröristleri takibe devam ediyoruz

HAKKARMilli Savunma Bakan Hulusi Akar ve Türk Silahl Kuvvetlerinin komuta kademesi, yeni görevlerini snrn sfr noktasnda Mehmetçikle birlikte kutlad. Teröristlerin bir dönem Türk askerinin giremeyeceini iddia ettii, çukurca krsalndaki 2 bin 270 rakml Daba Üs Bölgesine komutanlarla giden Akar, çok ükür yukardan aa süpüre süpüre bu alçak teröristleri hudutlarmzn dna attk, teröristleri takibe devam ediyoruz dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Koramiral Adnan Özbal ile yurt içindeki ilk ziyaretini snr birliklerine yapt. Bakan Akar ve komutanlar, dün akam saatlerinde uçakla Hakkariye geldi.

Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanndan 3. Piyade Tümen Komutanlna geçen Akar, harekat merkezinde teröristle mücadele operasyonlarna ilikin bilgi ald, direktifler verdi. Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Güler ve kuvvet komutanlar daha sonra askeri helikopterlerle, teröristlerce girilemez olarak nitelendirilen çukurcadaki 2 bin 270 rakml Daba Üs Bölgesine gitti.

Youn operasyonlarn ardndan temizlenen bölgedeki faaliyetlere ilikin bilgi alan Bakan Akar ve beraberindeki komutanlar, bölücü terör örgütü mensuplaryla göüs göüse çarparak büyük bir kahramanlk destan yazan ehitler için yaptrlan ant da ziyaret etti.

Bizim amacmz...

Üs bölgesinde görevli Mehmetçikle bir araya gelen Akar, Milli Savunma Bakanl görevine atandn, Türk Silahl Kuvvetlerinin komuta kademesinde de deiikliklerin olduunu hatrlatt. Yeni görevlerimize yönelik kutlamay burada Dabanda sizlerle birlikte yapalm istedik diyen Akar, Mehmetçikin bölgede çok önemli görevleri yerine getirdiini vurgulad.

Yaplanlarn her türlü takdirin üzerinde olduunu söyleyen Bakan Akar, güvenlik güçlerinin vatan topraklarnn teröristlerden temizlenmesi için azim ve kararllkla çaltn belirtti.

Terörle mücadeleye yönelik balatlan yeni safha kapsamnda önemli baarlarn kazanldn ifade eden Akar, Geçmi yllarda bu bölgelerde teröristler vard. çok ükür yukardan aa süpüre süpüre bu alçak teröristleri hudutlarmzn dna attk, takibe devam ediyoruz. Gece gündüz, yaz k, da bayr demeden bata FETÖ, PKK/PYD/YPG ve DEA terör örgütleri olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye kar terörle mücadele en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar ayn azim ve kararllkla devam ettirilecektir. dedi.

Bakan Akar, iyi komuluk ilikilerinden yana olduklarn belirterek, Türkiyenin hak ve menfaatlerini korumak konusunda en ufak taviz verilmeyeceini de vurgulad.

Askerlerden her zaman tetikte olmalarn isteyen Akar, Bizim amacmz, herbirinizin vatan görevini, hakk, namusu, erefiyle yaptktan sonra sa salim sevdiklerinize kavumanz salamaktr. Biz, komutanlarnz hepimiz bunu yapmaya çalyoruz ifadelerini kulland. Bakan Akar, verdii örneklerle görev srasnda dikkatli olmann önemine deindi.

Konuma sonrasnda Bakan Akar ve komutanlar, beraberinde getirdikleri ev yapm kekleri askerlerle birlikte yedi. Kekleri kesen Akar, üs bölgesi personeli ve komutanlara elleriyle ikram etti.

Duygulandran telefon görümesi

Bakan Akar, üs bölgesinde görevli baz askerlerin aileleriyle de telefonla görütü. Daba Üs Bölgesi Komutan Binba Ersoy Erayn eiyle konuan Bakan Akar, ailenin iki çocuunun eitimlerini sordu. çocuklar baarlarndan dolay tebrik eden Akar, Babalar burada vatan ve millet için çok üstün eyler yapyorlar diye konutu. Telefon görümesi srasnda gözleri dolan Akar, Mehmetçiklerin ailelerinin de büyük fedakarlklar yaptn belirtti.

Bir erin de ei ve 4 yandaki Umut isimli oluyla telefonda görüen Akar, küçük çocua babasnn selamn iletti. Babasnn Umutu çok sevdiini aktaran Akar, Baban bir kahraman. Vatan, millet için çok büyük iler yapyor diye konutu. Erin eiyle de görüen Akar, Kahraman, fedakar bir ein var. Burada vatan ve millet için büyük fedakarlklar, kahramanlklar yapyor. nallah sa salim dönünce birlikte olacaksnz ve vatana, millete hizmet etmenin verdii gururla yaayacaksnz. diye konutu.

nceleme ve denetlemelerin ardndan Bakan Akar ve komutanlar, helikopterlerle Hakkari merkeze geldi. Buradan Valilie geçen Akar ve beraberindekiler, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile görütü.

Bakan Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Güler ve kuvvet komutanlar ziyaretlerinin ardndan geceyi Hakkaride geçirdi.

Ana Sayfaya Git