Akif te ailesine kavuşturuldu!

Evlat nöbetindeki Adla anne de oğluna kavuşuyor

Haberler 22.01.2022 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda HDP il binas önünde PKK tarafndan kaçrlan çocuklar için nöbet tutan ailelerden Adla Yldrm da olu Mehmet Akife (31) kavutu. Adla Yldrm ile birlikte eyleme katlan ailelerden 34ü evlatlarna kavumu oldu.

Diyarbakrda olu Mehmet Akarn PKK tarafndan kaçrlmasnn ardndan 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde oturma eylemi balatan Hacire Akar, oluna kavutu. Bunun üzerine çocuklar örgüt tarafndan kaçrlan aileler de HDP önünde nöbet tutmaya balad. Her geçen gün artan aile says, 254e yükseldi. Bu ailelerden Hacire Akar ile birlikte 33ü çocuklarna kavutu.

34ÜNCÜ BULUMANIN MÜJDESN SOYLU VERD

çileri Bakan Süleyman Soylu, önceki gün akam sosyal medya hesabndan 34üncü bulumann müjdesini verdi. Bakan Soylu paylamnda, Diyarbakrda 870 gündür devam eden evlat nöbetinde, bu yln ilk güzel haberi: Evlat Nöbetinde 34üncü buluma, Diyarbakr aileleri arasndaki Yldrm ailesi de evladna kavuuyor. nallah devam gelecek, annelerin cesareti ve kararll, tüm terör örgütlerini çökertecek dedi.

OLUNA TESLM OL çARISINDA BULUNMUTU

Silvan ilçesinde oturan Adla Yldrm, olu Mehmet Akifin 2014 ylnda Iraka çalmaya gidiyorum diyerek evden ayrldn ve bir daha haber alamadn belirterek, Nerede olduunu bilmiyorum. Ben çocuumu istiyorum. çok iyiydi ve beni çok seviyordu. için çkyorum dedi ve bir daha da gelmedi. çocuumu kim götürdü, nasl götürdü; bilmiyorum. Kanser oldum, hastalandm, çocuumu istiyorum. Gel evine olum, ben seni istiyorum diye konumutu.

ANNE VE BABANIN KUçAKLAMASI

Dün akam saatlerinde Habur Snr Kapsndan güvenlik kuvvetlerine teslim olan örgüt mensubu, Diyarbakra getirilerek evlat nöbeti tutan anne Adla Yldrm ve baba brahim Yldrm, Sur ilçesinde bulunan ç Kalede buluturuldu. Duygulu anlar yaayan baba Yldrm, Allah devletimizden raz olsun. Cumhurbakanmz, jandarma tekilatmz, emei geçen herkesten Allah raz olsun. nallah bütün aileler çocuklarna kavuur. dedi.

34 ALE EVLADINA KAVUTU

Yldrm ailesinin de evladna kavumasyla uruna oturma eylemi yaptklar çocuklarn terörün pençesinden kurtaran aile says 34e yükseldi.

Ana Sayfaya Git