Akıllı şehir oluyoruz!

İl Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün, Diyarbakır için akıllı şehir çözümlerine yönelik iş birliği anlaşmasını imzaladı. İmzalanan anlaşma kapsamında, akıllı ulaşım, trafik yönetimi, alternatif enerji kaynakları, çevre uygulamaları, vatandaşa ulaşım, şehir iletişim altyapısı, akıllı ödeme sistemleri ve akıllı şehir izleme ve yönetim sistemi oluşturulacak.

Haberler 11.03.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ve ASELSAN arasnda Akll ehir çözümlerine Yönelik birlii Anlamas imzaland.

Bir otelde düzenlenen imza töreninde konuan Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, kenti daha iyi ve güzele tayacak, hak ettii ölçüde büyük ehir kimlii kazandracak çok önemli bir balangcn yaandn söyledi.

Kentin 21. yüzyln bilgi teknolojisi temelinde akll bir ehir konumuna tanmas noktasnda bir büyük iradeyi harekete geçirdiklerini kaydeden Güzelolu, ASELSANn, Cumhurbakan Erdoann liderliinde bölgesel ve küresel ölçekte iddiasn sürdüren, uluslararas alanda ülke için belirleyici birikim olduunu belirtti.

ASELSANn savunma, ulam, enerji ve benzeri bütün alanlarda gelitirdii çözümlerle 21. yüzylda geliimi etkileyen ve yönlendiren bir irket olduunu aktaran Güzelolu, öyle konutu:

Diyarbakrda tarihinden gelen bir büyük birikimi, zenginlii ve derinlii bugün gelecee tayacak bir büyük atlm gerçekletiriyoruz. Teknoloji insan için vardr. Diyarbakr 21. yüzyln gerçei olan bilgi ve bilimi teknolojiyle bütünletiriyor. Diyarbakrda yaamak bir ayrcalk bir güzellik oluyor. nsan merkezli yönetim anlaymzn zaten olmazsa olmaz budur. Her ey insan için ve insana bal olmaldr. ASELSAN çok büyük bir birikimini Diyarbakrda balatyor. Diyarbakr bu anlamda ilklerin ve yeniliklerin kenti olacak.

leriki günlerde ASELSAN ile ksa, orta ve uzun dönemli bir süreci hayata geçireceklerini bildiren Güzelolu, nsana dokunan, hayatn kolaylatran, Diyarbakrda yaam keyfe dönütüren her alanda iletiim ve biliim çözümleri ile öne çkan bir kent kimlii Diyarbakrda olacak. diye konutu.

Güzelolu, ASELSANn gücünün, birikiminin ve bunu yapacak kapasitesinin tam olduunu vurgulad.

ASELSAN Yönetim Kurulu Bakan ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün de, ASELSANn 45 yldr Türkiyeye hizmet ettiini belirterek, elde ettikleri birikimi ve çözüm yollarn kentte hayata geçirmenin heyecann yaadklarn söyledi.

ASELSAN, 45 yldr ülkeye yapt hizmeti, elde ettii birikimi, tecrübeyi, sistem, mühendislik ve tasarm anlamndaki gelitirdii çözümleri, son dönemlerde özellikle ülkenin teknolojik ve ekonomik bamszlna katk salamak adna ulam, güvenlik, enerji ve salk alanlarn baz alarak, gelecei özellikle ehirlerde ehir yaamna yönlendirecek, beklentileri de karlayacak ve çözümleri oluturabilecek çalmalar içine girmitir. ifadesini kullanan Görgün, Diyarbakrda böyle bir projeyi balatmann heyecann yaadklarn aktard.

Konumalarn ardndan, belediyenin vatandaa daha etkin hizmet sunmas amacyla akll teknolojiler, çevre, ulam, yönetim, güvenlik, salk ve corafi bilgi sistemleri alanlarnda uygulamalar gelitiren ASELSAN ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesi arasnda Akll ehir çözümlerine Yönelik birlii Anlamas Güzelolu ve Görgün tarafndan imzaland.

Ana Sayfaya Git