Akıncı Üssü davasında arbede!

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin dört numaralı şüphelisi "sivil imam" Hakan Çiçek'e duruşmada bir müşteki avukatının Fetullah Gülen'den alıntılar yaparak savunma yaptığını söylemesinin ardından çıkan arbedede su şişeleri havada uçuştu.

Haberler 04.08.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve nfaz Kurumlar kampusündeki salonda görülen durumaya, tutuklu ve tutuksuz sanklar, avukatlar ile Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da arasnda bulunduu müteki avukatlar ve baz mütekiler katlyor.

ARBEDE çIKTI

Fetullahç Terör Örgütünün ( FETÖ) 15 Temmuz 2016daki darbe giriimi srasnda komuta merkezi olarak kulland belirlenen Aknc Hava Üssündeki eylemlere ilikin 486 kii hakknda açlan davada, darbenin sivil yöneticilerinden Hakan çiçekin çapraz sorgusu srasnda sanklar ile izleyiciler arasnda çkan gerginlik nedeniyle durumaya ara verilerek salon boaltld.

Ankara 4. Ar Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve nfaz Kurumlar kampüsündeki salonda görülen davann üçüncü celsesine, darbenin sivil yöneticilerinden kapatlan Anafartalar Koleji sahibi çiçekin çapraz sorgusuyla devam edildi.

ALKI YOK, NEY ALKILIYORSUNUZ

Bir avukatn terör örgütü eleba Fetullah Gülenin kitaplarn okuyup okumadn sorduu çiçek, Gülenin kitaplarn okumadn, savunmasn kendisinin hazrladn öne sürdü. Bunun üzerine avukat, çiçekin savunmasnda, Gülenin kitabnda kulland bir örnee yer verdiini belirtti. Hakan çiçek de Gülenin kitaplarn okumu ve bu kadar da malumata sahip bir adam olarak avukat hakknda suç duyurusunda bulunuyorum. dedi. Sanklar, çiçekin sözlerini alklad.

Mahkeme Bakan Selfet Giray, Alk yok, neyi alklyorsunuz diyerek sanklar uyard. zleyiciler de çiçekin sözlerini alklayan sanklara tepki gösterdi. Sanklara pet ie atlmas üzerine salonda görevli kolluk güçleri taraflar arasnda barikat oluturdu.

Mahkeme heyeti, durumaya ara verdiini belirterek salonun boaltlmasn istedi. Kolluk güçleri, bakann talimatyla salonu boaltt.

çiçek, 16 Temmuz 2016da üs civarnda yakalanmt. ddianamede, kapatlan Anafartalar Kolejinin de sahibi olan çiçekin örgütün sivil imam olduu belirtiliyor.

Sank çiçekin savunmas ve çapraz sorgusunun tamamlanmasndan sonra darbe giriimi srasnda üste olduklar belirlenen Harun Bini ve Nurettin Oruçun savunmalarnn alnmas planlanyor.

SVL MAMLARDAN KM KMDR?

Gazete Habertürkün haberine göre; 15 Temmuz 2016da FETÖnün 5 sivil imam Aknc Üssünden terör örgütü elebas Gülenin direktifleri dorultusunda darbe giriimini yönetti. Bu isimlerden firari Adil Öksüz dndaki 4ü ilk kez hkim karsna çkt.

ADL ÖKSÜZ

FETÖnün Hava Kuvvetleri imam. Gülenin talimatyla 1 Kasm 2015 seçimlerinin hemen ardndan darbe giriiminin hazrlklarna balad. 27 Aralk 2015-Haziran 2016 tarihleri arasnda 12 defa Ankaraya giderek, örgüt mensubu askerlerle 2 farkl adreste darbe toplantlar yapt. Bu toplantlarn hemen hepsinin ardndan ABDye giderek, Gülene bilgi verdi, talimatlarn ald. 11 Temmuzda darbeci askerlerle hazrlk toplantlarn tamamlayan Öksüz, darbe plann Gülene sunmak için tekrar ABDye gitti. 2 gün ABDde kaldktan sonra 13 Temmuzda Türkiyeye döndü. 16 Temmuz sabah saatlerinde Aknc Üssü yaknlarnda jandarma ekiplerince yakaland. Satn almak amacyla tarla bakmak için orada bulunduunu söyledi. Savclk sorgusunun ardndan tutuklanmas talebiyle sevk edildii mahkemece serbest braklmasnn ardndan kayplara kart.

KEMAL BATMAZ

15 Temmuzda darbecilerin harekt merkezi olan 143üncü Filoda bulunduuna ilikin görüntüler ortaya çkt. Saat 21.50den sabah 01.40a kadar 143. Filoda olduu tespit edilen Batmazn darbeci askerlerle birlikte hareket ettii tespit edildi. Darbe gecesi Kemal Batmaza Aknc Üs Komutan Tugeneral Hakan Evrimin ba selam verdii görüntüler soruturma dosyasna girdi. Batmaz da ifadesinde, Öksüz gibi Kahramankazanda tarla bakmaya gittiini iddia etti. FETÖnün en büyük finans kurulularndan biri olarak bilinen Kaynak Holding itiraki Kt Anin Genel Müdürlüünü yapan Batmazn, 11 Temmuzda Adil Öksüz ile birlikte ABDye gittii, darbe giriiminden 2 gün önce yine Öksüz ile Türkiyeye döndüü belirlendi.

HARUN BN

fadesinde Kemal Batmazla Kahramankazanda tarla bakmaya gittiini söyleyen Harun Bini, 143. Filodaki görüntülerine montaj dedi. Telekomünikasyon letiim Bakanlnda (TB) çalt dönemde aralarnda Cumhurbakan Erdoann da bulunduu devlet yöneticilerinin kulland kriptolu telefonlarn dinlenmesine ilikin davann sanklar arasnda yer alyor.

HAKAN ççEK

FETÖnün kripto mensuplarnn çocuklarn göndermek için kurduu Anafartalar Kolejinin sahibi Hakan çiçek, darbe giriiminin merkezi Aknc Üssünde yakaland. FETÖnün TSKdaki kurmay subaylarndan sorumlu imam olduu iddia ediliyor.

NURETTN ORUç

Aknc Üssünde yakaland. Belgesel çektiini iddia etti.

DDANAMEDEN

Ankara Cumhuriyet Basavcl, darbe giriiminin merkezi Aknc Üssündeki eylemlere ilikin 481 kii hakknda iddianame hazrlad.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Bakan smail Kahraman, Babakan Yardmcs Bekir Bozda ile darbe giriimi srasnda hürriyetinden yoksun klnan Cumhurbakanl Genel Sekreteri Fahri Kasrga, Genelkurmay Bakan Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutan Orgeneral Yaar Güler, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Abidin Ünal, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Salih Zeki çolak, eski Jandarma Genel Komutan emekli Orgeneral Galip Mendinin de aralarnda yer ald 23, yaralanan 222, mal zarar gören 96, maktul yakn 77 kii ile baz milletvekillerinin de arasnda bulunduu dier 20 kiinin müteki gösterildii iddianamede, Türkiye Cumhuriyeti Babakanl, Emniyet Genel Müdürlüü ve TÜRKSAT Uydu Haberleme Kablo TV ve letme A de müteki tüzel kiilikler olarak sralanmt.

FETÖ eleba Gülen ile 2 numaral üpheli Öksüzün de arasnda bulunduu kimi sanklarn Anayasay ihlal, Cumhurbakanna suikast, yasama organn ortadan kaldrmaya teebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldrmaya teebbüs, silahl terör örgütü yönetmek, askeri komutanlklarn gasb, kasten öldürme, kasten öldürmeye teebbüs, mala zarar verme, kamu malna zarar verme, genel güvenliin kasten tehlikeye sokulmas, ibadethanelere zarar verme, kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan cezalandrlmalar istenen iddianamede, konu edilen eylemler unlar:

TBMM, Cumhurbakanl Külliyesi yaknndaki köprülü kavak ve otopark, Gölbandaki Özel Harekat Dairesi Bakanl ve Havaclk Daire Bakanl, TÜRKSAT tesisleri, Ankara Emniyet Müdürlüü ve yaknnn uçakla bombalanmas, Aknc 4. Ana Jet Üs Komutanl ve Hava Kuvvetleri Komutanl Karargahnda darbeye teebbüs eyleminin yönetilmesi, Kayseri 12. Hava Ulatrma Üs Komutanlndan Gören ve askeri kargo uçaklaryla Diyarbakr 8. Ana Jet Üs Komutanlndan F-16 uçaklaryla darbe teebbüsüne itirak edilmesi, Adana/ncirlik 10. Tanker Üs Komutanlndan tanker uçaklaryla yakt ikmali yaplarak, darbe giriime itirak edilmesi, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanl Muhabere Arama Kurtarma (MAK) timinden, stanbula gidilip darbe kart komutanlarn Ankara Aknc Üssüne kaçrlmasyla giriime katlnmas, stanbul Sualt Taarruz (SAT) Komutanlndan, Ankara Aknc 4. Ana Jet Üs Komutanlna gelerek darbeye teebbüs eylemine itirak edilmesi, Genelkurmay Karargah, Hava Kuvvetleri Komutanl Karargah, Kara Kuvvetleri Komutanl, Deniz Kuvvetleri Komutanl, Jandarma Genel Komutanl, nsani Yardm Tugay, Özel Kuvvetler Komutanl, Kara Kuvvetleri MEBS Komutanl ve dier askeri birliklerden darbenin yönetim merkezi Aknc Üssüne gelerek darbeye teebbüs eylemine itirak edilmesi.

Bu arada, darbe giriimi srasnda, emekli Orgeneral Mendinin kaçrlmasna ilikin 4 sankl dava ile eski Albay Bilal Akyüz hakkndaki dava, Aknc Üssündeki darbe eylemleriyle ilgili 481 sankl davayla birletirildi. Böylelikle Aknc Üssündeki olaylara ilikin davann sank says 486ya çkt.

Ana Sayfaya Git