Akkul ihracına red kararı çıktı!

HDP, Eğil Belediyesi Eş Başkanı Akkul’un partiden ihraç talebini reddetti

Haberler 25.05.2022 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kesin ihrac talebiyle HDP Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen Eil Belediyesi E Bakan Mustafa Akkul, hakknda yürütülen soruturmadan akland ve ihraç talebi reddedildi.

Akkul, kendisi hakknda iftiralar içeren kiisel bir raporun HDPye gönderildiini ve bu nedenle disipline sevk edildiini söyledi.

Merkez Disiplin Kurulunun yapt aratrma ve sorgulama neticesinde masum olduunun anlaldn ifade eden Akkul, u açklamay yapt.

AKKUL KARARI YORUMLADI

Eil ilçesinde baz kii veya kiiler daha önce de bize çkar amaçl talepte bulunduklarndan dolay bu kiilerle sorun yaadk. Bu kiiler kendi menfaatleri dorultusuna uyduruk, iftira dolu bir rapor hazrlayarak yerel yönetime sundular. Yerel yönetimler de yaptklar aratrma ve inceleme neticesinde görevlerini yapmak üzere raporu Merkez Disiplin Kuruluna gönderdi.

HDP Merkez Disiplin Kurulu iki ay içerisinde yapt aratrma ve deerlendirme sonucunda atlan iftiralar ve iddialarn partiyle alakal olmadn, baz kiilerin kiisel olarak raporu hazrlandn ve iddialarn aslsz olduuna kanaat getirdi. HDP ald karar dorultusunda müeyyide uyarsnda bulundu ve daha dikkatli olmamz istedi. Partimin uyarlarn dikkate alarak, özeletirimizi verip, alnan tüm kararlara riayet edeceimizi, bundan sonra daha dikkatli olacamz belirtim.

NELER YAANMITI?

HDP, Akkulu, kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk etmiti. Akkulun, parti politikalar ve yerel yönetim ilkelerine ters düen tutum, davran ve söylemleri Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildii belirtildi. Akkul, çileri Bakanl tarafndan 24 Mart 2020de görevden uzaklatrlmt. Akkulun yerine kayyum atanmt.

Ana Sayfaya Git