Aksaray'a şehit ateşi düştü

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu'nda görevliyken üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in şehadet haberi Aksaray'daki baba ocağına ulaştı.

Haberler 13.01.2024 - 11:15 Son Güncelleme : 13.01.2024 - 11:15

Dün akşam saatlerinde Irakın kuzeyinde bulunan Pençe-Kilit Operasyon bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışma sonucu şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delenin acı haberi gece saatlerinde Aksaraydaki baba ocağına ulaştı.

Ereğli Kapı Mahallesinde bulunan baba ocağına gelen yetkililer baba Bayram Delen (56) ve Anne Zeynep Delene (55) şehadet haberini verirken, şehit evine Türk Bayrağı asıldı. Bekar olan şehidin 3 kardeş olduğu öğrenilirken, şehidin baba ocağında acı bekleyiş başladı.

Ereğli Kapı Mahallesindeki şehit evinin sokağında taziye çadırı kuruldu. Şehidin cenazesinin havayolu ile önce Nevşehire oradan da karayolu ile Aksaraya getirileceği öğrenildi. Şehit Piyade Üsteğmen Delenin cenazesi ikindi namazını müteakip Somuncu Baba Külliyesinde kılınacak cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliğine defnedilecek.

İHA

Ana Sayfaya Git