Aksoy Lice'de

Çatışmaların merkezi haline gelen Lice'ye giden Vali Aksoy, "güvenlik koordinasyon" toplantısını gerçekleştirdi. Aksoy ilçe girişinde ve ilçedeki güvenlik merkezlerini ziyaret ederek, görüşme yaptı.

Haberler 21.03.2017 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çatmalarn ve operasyonlarn hz kesmedii Diyarbakrn Lice ilçesine dün giden Vali Hüseyin Aksoy, burada Güvenlik koordinasyon toplantsn yapt.

Beraberinde, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, l Jandarma Komutan Vekili Albay Muharrem Karaal ve l Emniyet Müdürü Tacettin Aslanla Liceye giden Vali Aksoy, Lice ziyaretinde ilk olarak yol kontrol noktalarnda görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret etti. Aksoy burada nöbet tutan asker ve polislerle bir süre görütü.

LCEDE GÜVENLK TOPLANTISI

Aksoy ve beraberindekileri burada 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Bölge Jandarma Komutan Tümgeneral Musa çitil, Lice lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sinan Baak, Vali Yardmcs Mehmet çar Özpolat ve kaymakamlk çalanlar karlad.

Kaymakamlk Makamna geçen Vali Aksoy ve beraberindekiler burada Kaymakam Baaktan lçe hakknda brifing ald.

BASIN AçIKLAMASINDA BULUNDU

Yürütülen operasyonlarla ilgili basn mensuplarna burada açklama yapan Vali Aksoy unlar söyledi: Diyarbakr Lice krsalnda güvenlik güçlerimiz tarafndan gerçekletirilen müterek operasyon devam etmekte. Bu operasyon kapsamnda krsal alanda terörist unsurlar ile çatmalar yaanmaktadr. Birçok silah ve mühimmat ele geçirildi. Dün itibari ile bir bölgede 4 terörist bir bölgede 2 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bu kapsamda yürütülen çalmalar srasnda 1 Uzman Onbamz ve 1 Yüzbamz yaralanm kaldrldklar hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmulardr. Kendilerine Allahtan rahmet diliyorum. Bu operasyon büyük bir kararllkla devam etmektedir. Bu sabah 2 terörist daha ölü olarak ele geçirilmitir. Toplamda dünden itibaren ölü ele geçirilen terörist says 8e ulamtr. Yine alanda güvenlik güçlerimizin çalmalar devam etmektedir. Büyük bir kararllkla bu çalmalar sonuna kadar sürdürülecektir. Bu çalmalar srasnda 1 adet bixi tüfek, 2 adet M16 ve 5 adette kalenikof tüfek ele geçirilmitir. Bunlara ait birçok mühimmat ve örgütsel doküman da yakalanmtr.

AMACIMIZ; TERÖRÜ SONLANDIRMAKTIR

Operasyonlarn büyük bir kararllkla devam ettiini ve amaclarnn terörü sonlandrmak olduunu söyleyen Vali Aksoy, öyle dedi; Askerimiz, jandarmamz, polisimiz, korucumuz ele ele omuz omuza bir mücadele vermektedirler. Bütün güvenlik birimlerimize teekkür ediyorum. Dün gece daha dorusu sabaha doru çileri Bakanmz Sayn Süleyman Soylu limize gelerek yaplan operasyonlarla ilgili güvenlik birimlerimizden brifing ald. Sabah da ehitlerimizi uurlama programna katld. Güvenlik birimlerimizin moral ve motivasyonu en üst seviyede ve kararllkla bu mücadeleye devam edecekler. Amacmz terörü sonlandrncaya kadar bu çalmalar sürdürmek. Bugün de Kolordu Komutanmz, Jandarma Bölge Komutanmz, Cumhuriyet Basavcmz, l Emniyet Müdürümüz, l Jandarma Komutanmz ve ilgili arkadalarmzla beraber önce Kocaköy lçemize oradan da Lice lçemize geldik. Burada da yaplan çalmalar hakknda arkadalarmzdan bilgi almak ve buradaki çalmalar deerlendirmek için buradayz. Lice Kaymakammz ayn zamanda lçe Belediye Bakanlna da görevlendirildi. Ona da bir hayrl olsun demek ve baar dileklerimizi iletmek için buradayz. Yine adliyedeki arkadalarmz hakim ve savclarmz ziyaret edeceiz. Onlara da çalmalarnda baarlar dileyeceiz. Bu çalmalarmz da yine bundan sonra ilgili yerlerle çalmalar yaparak devam ettireceiz.

Brifingin ardndan Vali Aksoy ve beraberindekiler Lice Adliyesine geçerek burada Cumhuriyet Basavcs Emrah Gözümden lçe hakknda bilgi ald. Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Lice Komando Alay Komutanlna geçerek burada l Güvenlik ve Koordinasyon toplantsn gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git