Aksoy'dan Şok İddia!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, "Bu belediyenin aracında bomba taşındığına şahit olduk. Bizim hiç kimsenin siyasi ve dünya görüşüyle, ekmeği ile oynama, işten atma gibi bir derdimiz olmaz." dedi.

Haberler 06.11.2016 - 12:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aksoy, Türkiye Petrolleri Kristal Parkta düzenlenen basn toplantsnda, belediye içilerinin bir yldr ödenmeyen ikramiyelerini ödediklerini, hiçbir belediye çalanna yönelik art niyetleri olmadn söyledi.

Buras babamzn çiftlii deil, buras bir kamu kurumudur. Bugüne kadar hiçbir içimize ön yarg ile bakmadm. Bakm olsaydm bir yldr ödenmeyen 1 milyon 750 bin liralk ikramiyelerini ödemezdim. diyen Aksoy, belediye içilerinin iten atlaca iddialarnn gerçek olmadn vurgulad.

Tüm çalanlarn rahat olmas gerektiini ifade eden Aksoy, öyle devam etti:

(Sizi iten atacaklar, belediyelere el koydular) diye yaygara koparanlar var. Bu yaygaralara kimse itibar etmesin. Bu tamamen art niyetli kiilerin halk sokaa dökme giriimleridir. Ama nasl ben bayrama, maam almam salayan millete sayg duyuyorsam, her belediye çalan da duymak zorunda.

- Belediye aracnda bomba bulundu

Takma ayak uyduramayan, hrszlk yapan, ie gelmeyen, ii sabote eden, kanun kaça olann gözünün yana bakmayacan aktaran Aksoy, u deerlendirmede bulundu:

Bu belediyenin aracnda bomba tandna ahit olduk. Bizim hiç kimsenin siyasi ve dünya görüüyle, ekmei ile oynama, iten atma gibi bir derdimiz olmaz, ama belediyenin aracna bomba koyan, o bombay oraya koyan kiilere yardmc olan kimsenin gözünün yana da bakmam. Belediye çalanlarmz arasnda silahl terör örgütü üyesi olduu, Ateli Silahlar Kanununa muhalefet eden çalanlar var, bunlarla ilgili ilemler devam ediyor.

Bölgede yaanan olaylarn en ksa sürede sona ereceini, insanlarn artk huzur içerisinde gezip dolaabileceini vurgulayan Aksoy, insanlarn rahatça çkp gezmeye korktuu kentlerde marka kent yaratmann güç olduunu, ancak ksa sürede bu karanlk günlerin aydnlanacan belirterek, öyle dedi:

Biz bu belediyeyi 100 milyon lira borç ile devraldk. Daa, baa para göndermekten baka bir ey düünmeyen anlay ile halkna, milletine hizmet etmekten baka bir ey düünmeyen anlay arasnda dalar kadar fark var. Yeni kaynaklar yaratarak gelir elde edeceiz. Paramz çarçur etmeyeceiz. Bütün ekonomik kaynaklarmz, yasal yetkilerimizi, enerjimizi bu millete, bu kente hizmet için harcayacaz, kamu yararna kullanacaz.

Kentte kii bana düen yeil alan orannn 3 metrekare olduunu dile getiren Aksoy, bu miktar 10 metrekareye çkarmaya çaltklarn bildirdi.

Kent genelindeki 12 parkn yan sra halkn hizmetine yeni parklar kazandrmaya çalacaklarn aktaran Aksoy, mevcut parklarn iyiletirilmesinin yan sra Esentepe ve Yaar Kemal Park gibi yeni park alanlar yaparak bu ihtiyac kapatacaklarn anlatt.

Esentepe Park için çevre ve ehircilik Bakanlndan destek alacaklarn, Yaar Kemal Parknn yapmn da Bursa Büyükehir Belediyesinin üstlendiini belirten Aksoy, görevde olduu süre içerisinde imar plannda yeil alan olan hiçbir yerin imar plann deitirmeyeceini, buralarn tahrip edilmesine asla müsaade etmeyeceine iaret etti.

- Ulam sorununu çözmek için 24 otobüs aldk

Belediyede Proje ve Etüd Birimi kurduklarna dikkati çeken Aksoy, birimin kentin geliimi için sadece proje üreteceini anlatt. Lafla peynir gemisi yürümez sözlerine yer veren Aksoy, öyle dedi:

Bu birimimiz proje üretecek, biz hayata geçireceiz. Bu anlamda k dönemi kuluçka dönemimiz olacak. Kn proje üreteceiz, havalar müsaade ettikçe de bu projelerimizi hayata geçireceiz. lk projelerimizi hayata geçiriyoruz. Kentin ulam sorununu çözmek için 24 otobüs aldk. hmal edilmi olan engellilerimize özel otobüs aldk. Kentin kangrenleen sorunu olan luh Deresini slah ve çevresinin kentsel dönüüm kapsamna alnmas için bakanlklar düzeyinde görümelerimiz sürüyor. çevre ve ehircilik Bakanlmzdan gelecek olan bir heyet burada incelemelerde bulunacak.

- Belediye borçlarnn yaplandrlmas

Belediyenin 5 milyon liraya yakn alacann olduunu belirten Aksoy, belediyeye borçlarn ödemeleri için vatandalara çarda bulunarak, balattklar yaplandrma kampanyasnn 26 Kasmda sona ereceini anmsatt.

Aksoy, 50 günlük görev süreci içerisinde 52 bin ton asfalt serimi yaptklarn, sezon sonuna kadar 120 bin ton asfalt seriminin gerçekleeceini dile getirerek, kentte çukurlu yol brakmayacaklarn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git